ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Κόρη μου, τούτος εν να σε βάλει φυλακή μια μέρα»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Κόρη μου, τούτος εν να σε βάλει φυλακή μια μέρα»

Περιέγραψε τη ζωή της από την ημέρα που γνωρίστηκε με τον Λοΐζο Τζιωνή η Σάρα Σιαμς, στο πρώτο μέρος της κατάθεσής της, ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Παππούτα

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, κατέθεσε την Δευτέρα (15/7) η Σάρα Σιαμς, στην παρουσία των τριών κατηγορουμένων της υπόθεσης, της οικογένειάς της, αλλά και της αδελφής του Γιώργου Χατζηγεωργίου, ενός εκ των θυμάτων του διπλού φονικού.

«Η οικογένεια μου, μου έλεγε από την αρχή ότι αυτή η σχέση δεν είναι καλή» είπε η Σάρα Σιάμς, στο δικαστήριο, ενώ αναφέρθηκε και σε συμβουλή που της έδωσε ο πατέρας της.

«Κόρη μου, τούτος εν να σε βάλει φυλακή μια μέρα» ήταν τα λόγια του πατέρα της, στα οποία η Σάρα απάντησε ότι αγαπά τον Τζιωνή και ξέρει πως την αγαπά και αυτός.

Όπως περιέγραψε προηγουμένως η 22χρονη Σάρα, γνώρισε τον Τζιωνή όταν ήταν 17 ετών, όταν ήταν φοιτήτρια και εργαζόταν. Στις αρχές μιλούσαν φιλικά και στην συνέχεια έκαναν σχέση, ενώ έμειναν και μαζί στο πατρικό του 33χρονου.

Τότε, όπως είπε, άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Σύντομα, όπως είπε, σταμάτησε τη δουλειά της γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει αφού έκανε χρήση ναρκωτικών, ενώ σταμάτησε και τις σπουδές της, λόγω δικής της επιθυμίας.

Τον Λευτέρη Σολωμού, ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή και κατηγορούμενο στην υπόθεση, τον γνώρισε όταν έγινε 18 ετών, όταν ο πρώτος πήγε να μείνει μαζί τους στο σπίτι στην Αγλαντζία, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Τον τρίτο κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, τον γνώρισε τον Μάρτιο του 2018 και όπως είπε, τον είδε 3-4 φορές.

«Τα Χριστούγεννα πριν γίνει το μοιραίο συμβάν ο Τζιωνης είχε για πρώτη φορά σηκώσει χέρι πάνω μου, ήμουν αρκετά χάλια, κάναμε σχεδόν καθημερινά χρήση κοκαΐνης και χόρτου. Είχα και ένα θέμα υγείας ζύγιζα μόλις 39 κιλά» ανέφερε επίσης η Σάρα.   

«Όταν σήκωσε χέρι μου είπε συγγνώμη και ότι εν θα το ξαναέκαμε όμως ήταν η αρχή, όπότε έφερνα αντίρρηση στα λεγόμενα του και είχε νεύρα επειδή εν είχε που άλλου να τα βγάλει» συμπλήρωσε.

Γιατί συνέχισεις να μείνεις εκεί ρωτήθηκε η 22χρονη, για να απαντήσει ότι έμενε εκεί γιατί νόμιζε πως δεν είχε που αλλού να πάει.   

«Έγινα χρήστης ναρκωτικών ουσιών, κατάντησα ένα χάλι μαύρο και δεν είχα τα μούτρα να πάω σπίτι μου και να πω μάμα παπά ήρτα πίσω. Πίστευα ότι το μόνο μου καταφύγιο ήταν ο Τζιωνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Η Σάρα ρωτήθηκε αν οι γονείς της ήξεραν για τα ναρκωτικά, με την ίδια να απαντά πως όχι και να αναφέρει ότι πήγαινε σε αυτούς συνήθως όταν ήθελε λεφτά ή φαγητό.  

Άλλη ερώτηση που δέχθηκε η Σιαμς ήταν κατά πόσο είπε στους γονείς της ότι σταμάτησε το κολλέγιο και την δουλειά με την ίδια να απαντά ότι για το κολλέγιο δεν τους είπε κάτι, αλλά για την δουλεία τους το ανέφερε και τους είπε ότι βρήκε άλλη.

Για το που έβρισκαν λεφτά για να εξασφαλίσουν την δόση τους, είπε ότι συνήθως τα έβρισκε ο Τζιωνής τα οποία έβγαζε και όσα έπαιρνε από συγγενείς και φίλους πήγαιναν εκεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top