ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί αποκαλούν τον νέο πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας «Μπόρις ο Τούρκος»

Γιατί αποκαλούν τον νέο πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας «Μπόρις ο Τούρκος»

Απόγονος Οθωμανών, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πως είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και φανατικός υποστηρικτής του Brexit, με ή χωρίς συμφωνίας, είναι ο δισέγγονος του τελευταίου υπουργού Εσωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, του Αλί Κεμάλ.

Κάτι που «προσφέρει» υπερηφάνεια σε πάρα πολλούς Τούρκους, με τα τουρκικά μέσα να τον αποκαλούν «Μπόρις ο Τούρκος», όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «tanea.gr».

Η τουρκική εφημερίδα Sozcu, σε πρωτοσέλιδό της γράφει «Ο απόγονος των Οθωμανών γίνεται πρωθυπουργός», ενώ συνεχίζοντας αναφέρει «Για την Αγγλία, ένας πρωθυπουργός με ρίζες στο Τσάνκιρι».

Όσον αφορά τον Ερντογάν, εκείνος συνεχάρη τον Τζόνσον με ένα tweet και είπε πως σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου θα βελτιωθούν.

Από την άλλη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον συνεχάρη για την Πρωθυπουργία, ανεβάζοντας βίντεο όπου εμφανίζονται Τούρκοι δημοσιογράφοι να ρωτούν τον Μπόρις Τζόνσον για τις ρίζες του στο Τσάνκιρι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Άγκυρα το 2016.

Πέραν τούτου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Demiroren» μεταδίδει δήλωση κατοίκου του Τσάνκιρι, ο οποίος είπε ότι είναι τιμή που κάποιος από το χωριό τους έγινε πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο Τζόνσον οφείλει την ξανθή και ατίθαση κόμη του στους Τούρκους προγόνους του.

«Τους προγόνους του τους αποκαλούν »ξανθιά παιδιά». Από εκεί έχει κληρονομήσει τα μαλλιά του», ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top