ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου για δημοσίευμα: «Το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις. Έχουν δοθεί απαντήσεις»

Προδρόμου για δημοσίευμα: «Το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις. Έχουν δοθεί απαντήσεις»

Το ότι κατά καιρούς προσπαθούν κάποιοι να πλήξουν τη φήμη της χώρας μας, αυτό είναι δεδομένο, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου κληθείς να σχολιάσει αναφορές σε σχέση με 'λιβελλογραφήματα' για το πρώην δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδη.

«Το θέμα δεν είναι οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις. Έχουν δοθεί απαντήσεις», ανέφερε ο  Εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Προδρόμου είπε ότι "οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν σε κάποια ιστοσελίδα έχουν από καιρό τύχει διερεύνησης από ανακριτικές και ερευνητικές Αρχές διαφόρων κρατών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, χωρίς να έχει προκύψει κάτι. Επομένως, δεν θα έλεγα ότι προκαλεί απορία. Προκαλεί απογοήτευση, και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί το γιατί κάποιοι αναμασούν ένα τέτοιο ζήτημα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουμε ούτε νομίζω ότι το ΑΚΕΛ έχει κάτι να πει, αφού από την πρώτη στιγμή είπε ότι δεν υιοθετεί αυτούς τους ισχυρισμούς".

Συνέχισε λέγοντας ότι "το ότι κατά καιρούς προσπαθούν κάποιοι να πλήξουν τη φήμη της χώρας μας, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό έγινε και τον καιρό που στην Κυβέρνηση είχε βρεθεί το ΑΚΕΛ. Δυστυχώς, συνεχίζει να γίνεται"

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι "θα πρέπει απέναντι σε τέτοιες απόπειρες να προτάξουμε όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες που ισχύουν στην Κύπρο, όλους τους κανονισμούς, όλες τις ρυθμίσεις που έχουν υιοθετηθεί και κάνουν την Κύπρο να είναι μια χώρα η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στους ύποπτους χώρους για παράνομες συναλλαγές».

Νέα γραπτή δήλωση του Προδρόμου ως απάντηση στο ΑΚΕΛ και την Νεοκλή Συλικιώτη:

Η νέα ανακοίνωση του ΑΚΕΛ δείχνει ότι έχουν πολύ κοντή μνήμη και αποδεικνύει ότι προκειμένου να ασκήσουν αντιπολίτευση και να κατηγορήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν διστάζουν ακόμα και να έρχονται σε κατάφορη αντίφαση με τον ίδιο τον εαυτό τους.

Ήταν ο Υπουργός της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ κ. Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος το 2010 προσπαθούσε να υπερασπιστεί την κυπριακή νομοθεσία και πρακτική περί πολιτογραφήσεων, όταν διεθνή δημοσιεύματα επέκριναν τη χώρα μας για την προσέλκυση οικονομικά ισχυρών παραγόντων από διάφορες χώρες και ειδικά από τη Ρωσία, ενώ και μερικά χρόνια αργότερα, σε επικριτικό δημοσίευμα του «The Guardian”, ημερομηνίας 18 Μαρτίου 2013, ο κ. Συλικιώτης υπεραμυνόταν της πρακτικής επιλεκτικών πολιτογραφήσεων, έναντι της οποίας καταλογιζόταν στην Κύπρο «συμπαιγνία» με ρωσικά συμφέροντα.

Ειδικότερα, ο κ. Συλικιώτης φέρεται να είχε δηλώσει στο βρετανικό έντυπο ότι «ο κ. Αμπράμοφ, λαμβανομένων υπόψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, θεωρείται ότι προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Και όμως, το ΑΚΕΛ καλεί σήμερα τον Πρόεδρο να δώσει εξηγήσεις για ένα ανώνυμο συκοφαντικό δημοσίευμα ιστοσελίδας που καταλογίζει στον Πρόεδρο και την Κύπρο δραστηριότητες του κ. Αμπράμοφ, τον οποίο, όμως, είχε πολιτογραφήσει η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ! Πρόκειται για τοποθέτηση μνημειώδους υποκρισίας! Ας ρωτήσουν πάντως τον Υπουργό τους...

Δεύτερο δείγμα υποκρισίας και σύγχυσης είναι ότι ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ ουσιαστικά συντάσσεται με δυσφημιστικά δημοσιεύματα που επικρίνουν την Κύπρο και τον Πρόεδρο για σχέσεις με τη Ρωσία και φιλορωσική στάση και ζητά από τον Πρόεδρο εξηγήσεις και σχίζει τα ιμάτιά του κατηγορώντας Πρόεδρο και Κυβέρνηση ως υπαίτιους για αμερικανικό νομοσχέδιο που θα παραβλάψει τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία! Ας αποφασίσουν λοιπόν τι από τα δυο συμβαίνει! Για έναν νηφάλιο και αντικειμενικό παρατηρητή, πάντως, ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει πραγματικά.

Τα όσα ανώνυμα δημοσιεύει η εν λόγω ιστοσελίδα, πέραν της πρόδηλης συκοφαντικής διάθεσης, δεν περιέχουν απολύτως κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Ενώ διευκρινίζει ότι τα «τραπεζικά έγγραφα», που δηλώνει ότι διαθέτει, «δεν περιέχουν καμία απόδειξη» για παραβίαση του νόμου ή για διάπραξη αξιόποινων πράξεων... εκείνο που επαναλαμβάνεται είναι το γνωστό τροπάριο που διακινείται εδώ και χρόνια, από την εποχή της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, για «συσχέτιση» της Κύπρου με ρωσικά διεθνή δίκτυα και «ύποπτες συναλλαγές».

Αφού είναι καλά γνωστό ότι από την αρχή της δεκαετίας διακινούνταν σποραδικά τέτοια δημοσιεύματα, το ΑΚΕΛ που σήμερα ρωτά δηκτικά τον Πρόεδρο, θα πρέπει να απαντήσει και το ίδιο:

- Τι έκανε για «ξεκαθάρισμα του ονόματος της διακυβέρνησής του και κατ’ επέκταση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς»;

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top