Ονειρεύεται πυρηνικά ο Ερντογάν - «Λένε ότι εμείς δεν πρέπει να έχουμε»

Ονειρεύεται πυρηνικά ο Ερντογάν - «Λένε ότι εμείς δεν πρέπει να έχουμε»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα απαγορεύουν στην Άγκυρα να τα αποκτήσει και η ίδια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

 

Στα πυρηνικά όπλα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ της Κεντρικής Ανατολίας, στην επαρχία της Σεβαστείας. 

«Κάποιες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι μία ή δύο. Αλλά (σ.σ. λένε σε εμάς ότι) εμείς δεν πρέπει να έχουμε πυρηνικούς πυραύλους. Δεν το δέχομαι αυτό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Εξήγησε ότι αναφέρεται σ’ όλες τις αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν πυρηνικούς πυραύλους αλλά αρνούνται στους άλλους, οι οποίοι σκοπεύουν να αποκτήσουν.

Επικαλέστηκε ως παράδειγμα μάλιστα, μία πρόσφατη επίσκεψή του σ’ έναν πρώην ηγέτη χώρας, ο οποίος επιδίωκε να αποκτήσει περισσότερους πυρηνικούς πυραύλους - όσους οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

«Έλεγε ότι διέθετε 7.500 πυρηνικές κεφαλές, ότι Ρωσία και ΗΠΑ έχουν περίπου 12.000 – 15.000 και ότι σκοπεύει να φτιάξει ακόμη περισσότερους» συμπλήρωσε ο Ερντογάν, παραπέμποντας στα λόγια του συγκεκριμένου ατόμου.

«Δεν πρόκειται να ανακαλύψω το όνομά του» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως, ότι ο συγκεκριμένος ηγέτης διατελούσε πρόεδρος.

Δεν παρέλειψε, να υπογραμμίσει μάλιστα, ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις πυρηνικές κεφαλές ως εργαλείο εκφοβισμού.

Σημειώνεται ότι Τουρκία υπέγραψε το 1980 τη Συνθήκη για «Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων» ενώ το 1996 υπέγραψε και τη Συνθήκη για «Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών», που απαγορεύει τις πυρηνικές δοκιμές για οποιονδήποτε λόγο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE