ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΛΕΑ: Ομαλά «κύλησε» η πρώτη μέρα – Άμεση κατάσχεση φωτοβολίδων από τη Διεύθυνση

ΣΟΛΕΑ: Ομαλά «κύλησε» η πρώτη μέρα – Άμεση κατάσχεση φωτοβολίδων από τη Διεύθυνση

Χωρίς παρατράγουδα και αρκετά ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολεάς την Παρασκευή 06/09.

Του Μιχάλη Μενελάου

Το ThemaOnline βρέθηκε στον χώρο του σχολείου όπου συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές των δυο σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης, όπου μας λέχθηκε πως όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη μέρα της έναρξης των μαθημάτων.

Όπως μας αναφέρθηκε το μόνο περιστατικό που σημειώθηκε ήταν η μεταφορά φωτοβολίδων στο Γυμνάσιο Σολέας για το οποίο η διεύθυνση κινήθηκε άμεσα για την κατάσχεσή τους και την παράδοση των αντικειμένων στην Αστυνομία.

Πέραν τούτου τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές των δυο αυτών σχολείων, μας εξέφρασαν τη χαρά τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα απεργιακά μέτρα στα δυο σχολεία (Λύκειο και Γυμνάσιο) που εξαγγέλθηκαν λίγες μέρες πριν την έναρξη της χρονιάς αναστάλθηκαν προσωρινά, καθώς όπως πληροφορούμαστε λήφθηκαν προφορικές διαβεβαιώσεις από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αιτήματα που αφορούσαν τον διαχωρισμό της Α’ τάξης του Γυμνασίου Σολέας σε τρία τμήματα όπως επίσης και τη δημιουργία τάξεων σε μαθήματα κατεύθυνσης της Α’ Λυκείου.

Σε συνομιλία μας με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σολέας και τον Διευθυντή του Λυκείου, μας ανέφεραν πως ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για υλοποίηση των «νέων» οδηγιών που αφορούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων των γονέων, αιτήματα που συμμερίζονταν και οι διευθύνσεις των δυο σχολείων.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως στον χώρο υπήρχε η διακριτική παρουσία φρουρού ασφαλείας, η οποία μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία μας στον χώρο ενέργησε άμεσα – όπως θα ενεργούσε στην περίπτωση του οποιουδήποτε εξωσχολικού εντός της μονάδας.

Όπως πληροφορούμαστε στον χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας φρουρός ασφαλείας, ενώ κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου θα υπάρχει ιδιωτική φρούρηση δημιουργώντας αίσθημα ασφαλείας στον χώρο.

Όσον αφορά στην ενδυμασία των μαθητών, οι κανόνες και η εγκύκλιος που εκδόθηκαν, φέρονται να τηρούνται, με τους μαθητές των δυο σχολείων να φέρουν την προκαθορισμένη και προβλεπόμενη στολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top