ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Ζευγάρια μαστιγώθηκαν επειδή τόλμησαν να φιληθούν δημοσίως

Ινδονησία: Ζευγάρια μαστιγώθηκαν επειδή τόλμησαν να φιληθούν δημοσίως

Τρία ζευγάρια στην Ινδονησία μαστιγώθηκαν δημοσίως στην επαρχία Ατσέ, κατηγορούμενα για το σπάσιμο ενός τοπικού νόμου που απαγορεύει τις δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας.
powered by Rubicon Project

Παρά τη διεθνή καταδίκη, το μαστίγωμα είναι μια κοινή τιμωρία για μια σειρά αδικημάτων στη βαθιά συντηρητική περιοχή της νήσου Σουμάτρα, συμπεριλαμβανομένου του τζόγου, της κατανάλωσης οινοπνεύματος και της ερωτικής πράξης πριν το γάμο.

Το Ατσέ είναι η μοναδική περιοχή στην Ινδονησία, η μεγαλύτερη χώρα μουσουλμανικής πλειοψηφίας στον κόσμο, που επιβάλλει αυτούς τους νόμους.

Την Πέμπτη, ένας μασκοφόρος αξιωματικός μαστίγωσε 22 φορές 3 ζευγάρια που είχαν «τέτοια παραβατική συμπεριφορά», δηλαδή ερωτοτροπούσαν δημοσίως. Όλοι τους φυλακίστηκαν στην συνέχεια για αρκετούς μήνες.

Μια γυναίκα δεν άντεξε και έπεσε στο έδαφος από το σκληρό μαστίγωμα, το οποίο διεξήχθη μπροστά σε ένα τζαμί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπάντα Ατσέ.

Δεκάδες θεατές, συμπεριλαμβανομένων μερικών φοιτητών επισκεπτών από τη Μαλαισία, παρακολούθησαν το αποτρόπαιο θέαμα.

«Είμαι νευρικός γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω δει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επισκέπτης Mοχάμεντ Ράσντι. «Αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα για εμάς από άλλες χώρες να συμμορφωθούμε με τους τοπικούς κανονισμούς», πρόσθεσε. Ο δήμαρχος της Ατσέ Αμινουλά Ουσμάν επανέλαβε τον μακροχρόνιο ισχυρισμό του ότι η τιμωρία είναι αποτρεπτική. «Αλλά συνεχίζουμε να λέμε στους επισκέπτες ότι δεν πρέπει να φοβούνται να επισκεφτούν το Μπάντα Ατσέ... επειδή δεν θα μαστιγώνονται αν δεν παραβιάσουν το νόμο».

Πολλές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν χαρακτηρίσει το δημόσιο μαστίγωμα ως αποτρόπαιο και απίστευτα σκληρό και ο πρόεδρος της Ινδονησίας Γιόκο Βιντότο έχει ζητήσει να τερματιστεί, αλλά η συγκεκριμένη πρακτική έχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ του πληθυσμού της Ατσέ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top