ΚΟΣΜΟΣ

50 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με την ασθένεια Αλτσχάιμερ

50 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με την ασθένεια Αλτσχάιμερ

Γύρω στα 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με την ασθένεια Αλτσχάιμερ, αναφέρει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το οποίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, συγχαίρει την Κοινωνία των Πολιτών, καθώς και τις Κυβερνητικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που στηρίζουν τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ (World Alzheimer’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, όσο και την αφύπνιση και ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων.

Σημειώνει ότι δύο στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως πιστεύουν ότι υπάρχει περιορισμένη ή και καθόλου ενημέρωση για την άνοια στις χώρες τους.

Όπως αναφέρει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη για πρόληψη.

Σημειώνει, επίσης, ότι σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, στις περιπτώσεις που αυτή εκδηλωθεί και υπογραμμίζει ότι από τη νόσο δεν πάσχει μόνο ο ανοϊκός ασθενής, αλλά ολόκληρη η οικογένεια, καθώς επιφέρει δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό βάρος.

«Η 21η  Σεπτεμβρίου ας αποτελέσει το έναυσμα για να εκφράσουμε την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη μας προς αυτές τις Οργανώσεις ανά το παγκόσμιο, η δράση των οποίων μπορεί να επηρεάσει τους διαμορφωτές γνώμης και τις κυβερνήσεις. Παράλληλα, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί και στις οικογένειες των πασχόντων, που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο αυτή την ψυχοφθόρο νόσο, αλλά και το στίγμα της κοινωνίας.  Αν ο καθένας από μας ενημερωθεί κατάλληλα, θα μπορούμε να δρούμε ενισχυτικά προς αυτούς τους ανθρώπους.  Πρέπει επιτέλους να εκλείψουν οι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, που οδηγούν τους οικείους των ανοϊκών ασθενών στο να τους κρύβουν από ντροπή, αντί να τους βοηθούν να ζουν με αξιοπρέπεια», καταλήγει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού, στην ανακοίνωση του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top