ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε εμφύλιος στην ελεύθερη Αμμόχωστο – Η «ισχύς εν τη ενώσει» ξεχάστηκε και έγινε «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σου πάλι δικά μου» - VIDEO

Ξεκίνησε εμφύλιος στην ελεύθερη Αμμόχωστο – Η «ισχύς εν τη ενώσει» ξεχάστηκε και έγινε «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σου πάλι δικά μου» - VIDEO

Μεγάλη διαμάχη ξεκίνησε μεταξύ της Αγίας Νάπας στο πλαίσιο συγχώνευσης των Δήμων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Έχουν τεθεί πολλά σημαντικά ζητήματα όπως η πολιτική ισότητα των δημοτών, το Brand Name της Αγίας Νάπας και οι προϋπολογισμοί των Δήμων, αφού όλα αυτά είναι κριτήρια για να βρεθεί μια λύση.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσε σοβαρές κατηγορίες σχετικά με την πρόταση του Δήμου Παραλιμνίου, στην οποία -όπως αναφέρει- «το Παραλίμνι με πληθυσμό 15,000 θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων έναντι των δημοτών της Αγίας Νάπας, της Σωτήρας και της Δερύνειας».

Συνεχίζοντας ανάφερε πως η Αγία Νάπα «ενώ θα συνεισφέρει το 40% του προϋπολογισμού, θα έχει εκπροσώπηση μόνο στο 14%, δηλαδή 1 δημοτικό σύμβουλο στους 10. Δηλαδή διάλυση της Αγίας Νάπας».

Εντούτοις, αναφέρε πως ο κύριος προβληματισμός του «είναι ότι αυτή η πρόταση έχει ως ευρύτερο στόχο την αντικατάσταση της Πόλης της Αμμοχώστου με ένα Δήμο, στον οποίο θα ηγείται το Παραλίμνι και που θα έχει τον πλήρη έλεγχο τον αποφάσεων».

Ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας αναφέρθηκε και στο Brand Name του Δήμου, λέγοντας πως «στόχος είναι η αποκαθήλωση του» προς όφελος του Πρωταρά, αφού θα το χρησιμοποιούν οι Developers «για να μπορούν να πωλούν τις αναπτύξεις τους σαν Αγία Νάπα». Το Brand Name της Αγίας Νάπας, αξίζει πολλά εκατομμύρια και πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι ο Δήμος να καταφέρει να το κτίσει και κινδυνεύει να συγχωνευθεί μέσα σε μια νύχτα.

O Γίαννης Καρούσος είπε πολλά σημαντικά στην ανάρτηση του και σήμερα στην τηλεόραση του OMEGA τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος του Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυριλλής, ανακοινώνοντας αρχικά πως θα αποχωρήσει από την πολιτική με το πέρας της θητείας του και πως δεν έχει σκοπό να μετατραπεί σε «υπερ-δήμαρχος».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Καρούσος, ο κ. Πυριλλής ανέφερε πως αυτά που είπε είναι μόνο ένα σενάριο και πως είναι ανοιχτοί στο σενάριο των δύο Δήμων.

«Δεν προκρίνουμε κανένα σενάριο, ό,τι και αν ισχύσει πρέπει να είναι στην βάση των κριτηρίων» ανέφερε.  

Ανακοίνωσε επίσης σύσκεψη στις 2 Οκτωβρίου, με όλους τους δημάρχους και κοινοτάρχες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και πως το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η συνένωση 4 Δήμων, με το Παραλίμνι να καταλαμβάνει το 40% του Δ.Σ. Ωστόσο, συνέχισε, το Παραλίμνι δεν επιμένει σε κανένα σενάριο και απεκάλυψε πως ένα άλλο σενάριο είναι όλες οι κοινότητες να δημιουργήσουν ένα Δήμο.

Τέλος είπε πως όποιο σενάριο και να ισχύσει, ακόμη και να μείνει αυτόνομος ο Δήμος της Αγίας Νάπας «κανένας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος» από τις συνενώσεις. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια ακόμα και για δύο ισότιμους Δήμους» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ανέφερε πως μετά την απελευθέρωση της Αμμοχώστου, ο Δήμος που θα δημιουργηθεί να ενωθεί με τον Δήμο Αμμοχώστου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top