ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΥΣΙΜΑ: ‘Φωνάζει’ η Ένωση Καταναλωτών - «Αυξάνονται αντί να μειώνονται οι τιμές»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΥΣΙΜΑ: ‘Φωνάζει’ η Ένωση Καταναλωτών - «Αυξάνονται αντί να μειώνονται οι τιμές»

Στην ύπαρξη καρτέλ στις τιμές των καυσίμων επιμένει η Παγκύπρια Ένωση Προστασίας Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, η οποία επικρίνει τις εταιρείες πετρελαιοειδών ότι προέβησαν σε νέες αυξήσεις στις τιμές την ώρα που έπρεπε να τις μειώνουν.

Παράλληλα η Ένωση στρέφει τα πυρά της προς το κράτος, το οποίο «είναι το μοναδικό χωρίς αμφισβήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπου δεν προστατεύονται οι καταναλωτές.

Με της ανακοίνωση την Κυριακή (6/10), η Ένωση επικρίνει τις εταιρείες ότι εδώ και μια βδομάδα μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία και ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί «το καρτέλ δεν πτοήθηκε και δεν ξέχασε αυτό που πάντα κάνει, δηλαδή να κτίσει ξανά, άλλο ένα λιθαράκι προς τα πάνω για να έχει, όταν αποφασίσει να μειώσει» και επέβαλε νέες αυξήσεις τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να αρχίσει να μειώνει.

«Τα βλέπει κανείς αυτά; Η υπηρεσία του αρμόδιου Υπουργείου, που καλά ακριβοπληρώνεται από τους φόρους των πολιτών-καταναλωτών, που δυστυχώς της έδωσαν το ρόλο να ενεργεί σαν πιστός ’εκπρόσωπος’ Τύπου των εταιρειών, έβγαλε ανακοίνωση ανακοινώνοντας τις νέες αυξημένες λιανικές τιμές προς τους καταναλωτές. Οι εταιρείες δεν μιλούν, μιλά το Υπουργείο. Αυτό είναι το κράτος μας», καταλήγει η Ένωση.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top