ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το ΓΕΣΥ, το Συριακό και τα Διαβατήρια

Το ΓΕΣΥ, το Συριακό και τα Διαβατήρια

Διαφορά θέματα απασχόλησαν τον Κυπριακό Τυπο και την Παρασκευή 25/10.

 

Η σύγκρουση Μουσταφά Ακιντζί με την Τουρκία, το χάσμα αμοιβών ανάμεσα σε ιδιώτες γιατρούς του ΓεΣΥ και γιατρούς των δημοσίων νοσηλευτηρίων, οι όροι της Τουρκίας για το Κυπριακό, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Αρχιεπισκοπής, καθώς και η έρευνα για τις πολιτογραφήσεις, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλονται, επίσης, η δήλωση Ισραηλινού πρέσβη ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να στηρίζονται στο Ισραήλ για την ασφάλειά τους και απόφαση του «ανώτατου δικαστηρίου» του ψευδοκράτους για προσφυγή Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών ακινήτων στο Βαρώσι.
 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δεύτερη σύγκρουση Ακιντζί με Τουρκία» γράφει στο κύριο θέμα της ότι χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συγκρούστηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, όχι σε μια σχέση «προϊστάμενου – υπαλλήλου» ανάμεσα σε Τουρκία και ψευδοκράτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 46% των Κυπρίων λέει «ναι» σε πρόεδρο άλλου θρησκεύματος. Αλλού γράφει ότι στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται Σύρος ύποπτος τρομοκράτης.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Ψαλίδι αμοιβών φέρνει κύμα φυγής» και αναφέρεται σε μισθολογική ψαλίδα ανάμεσα στους ειδικούς ιδιώτες γιατρούς του ΓεΣΥ και στους γιατρούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων και γράφει ότι το κύμα φυγής γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια εντείνεται σε επικίνδυνο βαθμό. Αλλού γράφει ότι οι βροχές μετέτρεψαν σε Βενετία τη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι εντείνεται η πολιτική θύελλα που ξέσπασε για τις πολιτογραφήσεις.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το θέμα του υπό τον τίτλο «Εννέα όροι από την Τουρκία» και γράφει ότι λίστα με εννέα όρους στο Κυπριακό κατέγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο απαιτήσεων ενόψει των επόμενων κινήσεων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών σ΄ένα μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου. Αλλού γράφει ότι πνίγηκε ξανά η Λεμεσός με την πρώτη καταιγίδα, ενώ αναφέρεται έκτακτα μέτρα στη Λάρνακα για ενδεχόμενο πλημμύρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπό κράτηση βρίσκεται Σύρος ύποπτος τρομοκράτης.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Χωρίς προστασία ο αρχαιολογικός θησαυρός» γράφει στο κύριο θέμα της ότι στο βωμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής βρίσκεται η πολιτιστική μας κληρονομιά. Αλλού γράφει ότι πνίγηκε και μετρά ζημιές η Λεμεσός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το 91% των Κυπρίων θα ένιωθε άνετα με γυναίκα πρόεδρο.
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” έχει τίτλο «Διευρύνεται η έρευνα για τα ύποπτα διαβατήρια» και γράφει ότι η κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα διενεργήσει επιπρόσθετη έρευνα και για άλλες περιπτώσεις παραχώρησης υπηκοοτήτων με τα κριτήρια που ίσχυαν προηγουμένως. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε εκλογές τον Δεκέμβριο. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, σε δεξίωση των Ηνωμένων Εθνών.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» έχει τίτλο «Μην στηρίζεστε πάνω μας για την ασφάλεια» και προβάλλει δήλωση του πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα ότι ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα θα πρέπει να στηρίζονται στρατιωτικά στο Ισραήλ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προειδοποίηση της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Κύπρο, όπως συνέβη με τους Κούρδους. Αλλού γράφει για μπάχαλο στα σχολεία και ότι σε απόγνωση βρίσκονται γονείς και μαθητές.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» υπό τον τίτλο «Απόφαση – παγίδα για το περιουσιακό» γράφει ότι σοβαρά ερωτήματα και σοβαρές ανησυχίες ότι πρόκειται περί παγίδας για το περιουσιακό, προκύπτουν από απόφαση του «ανώτατου δικαστηρίου» του ψευδοκράτους. βΑλλού γράφει ότι δρομολογείται υλοποίηση στοχευμένων μέτρων από την ΕΕ κατά νομικών και φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πατώνει επί του παρόντος και στις δημοσκοπήσεις ο Οζερσάι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top