ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα ενημέρωσης από το KPMG Cyprus Audit Committee Institute με θέμα «Directors Remuneration and Performance»

Ημερίδα ενημέρωσης από το KPMG Cyprus Audit Committee Institute με θέμα «Directors Remuneration and Performance»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε το KPMG Cyprus Audit Committee Institute (ACI), σε συνεργασία με το INSEAD Independent Directors Network με θέμα «Directors Remuneration and Performance».

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στα γραφεία της KPMG στη Λευκωσία και είχε ως στόχο τη συζήτηση γύρω από τη σημασία της ορθής επιλογής διευθυντικών στελεχών που προορίζονται για το Διοικητικό Συμβούλιο, την πρόκληση καθορισμού της κατάλληλης αμοιβής γι’ αυτά τα άτομα, καθώς και τον συσχετισμό αμοιβής και επίδοσης.


Ο Μιχάλης Αντωνιάδης, Πρόεδρος της KPMG Κύπρου, και ο Πέτρος Μαυρομμάτης, Principal και Αντιπρόεδρος του KPMG Cyprus ACI, καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους εκ μέρους της KPMG και του Ινστιτούτου, αντιστοίχως. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Πελετιές, Διοικητικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του KPMG Cyprus ACI, εξήρε τη σημασία που έχει για τους οργανισμούς να είναι σε θέση να προσελκύουν διευθυντικά στελέχη που διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τεχνογνωσία για την αποτελεσματική εκπλήρωση των όρων εντολής τους. Επιπλέον, ανέδειξε πως υπάρχει μια ισχυρή διασύνδεση μεταξύ της αμοιβής και του χρόνου που αφιερώνουν αυτά τα στελέχη για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Αμέσως μετά, παρουσίασε τα βασικά ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας του Global KPMG Audit Committee Institute και του Board Leadership Centre, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.300 διευθυντικά στελέχη από όλο τον κόσμο.


Ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση από τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Stephen Lillie CMG, ο οποίος τόνισε πως είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ των διευθυντικών αμοιβών και των δικαιωμάτων των μετόχων. Ο Ύπατος Αρμοστής αναφέρθηκε στους νέους κανονισμούς που εφάρμοσε πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι αυξάνουν τα επίπεδα διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των διευθυντών και ενισχύουν τα δικαιώματα των μετόχων να αντιταχθούν σε περίπτωση που θεωρούν τις αμοιβές αυτές ως αδικαιολόγητες. Εξήγησε ότι οι νέοι κανονισμοί παρέχουν στους μετόχους και άλλους που επηρεάζονται το πλαίσιο και τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αξιολογήσουν παραδείγματος χάρη εάν μια αμοιβή καθορίζεται βάσει της επίδοσης του συμβούλου.


Η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Helen Pitcher OBE, η οποία μίλησε υπό την ιδιότητα της ως Προέδρου του INSEAD Independent Directors Network. Αφού ανέλυσε τους ποικίλους ρόλους ενός σύγχρονου Μη Εκτελεστικού Συμβούλου (Non Executive Director - NED), η κα. Pitcher υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τους οργανισμούς να αμείβουν τους Μη Εκτελεστικούς τους Συμβούλους βάσει μετρήσιμων κριτηρίων. Όπως εξήγησε η κα. Pitcher, οι Μη Εκτελεστικοί Σύμβουλοι είναι εκείνοι που ασκούν επιχειρησιακό, στρατηγικό, λειτουργικό και πολιτιστικό έλεγχο στους οργανισμούς τους, δημιουργώντας έτσι την προστιθέμενη αξία που αναζητούν οι οργανισμοί μέσω του διορισμού τους. Η κα. Pitcher αναφέρθηκε επίσης και στις δεξιότητες που πρέπει να ψάχνουν να βρουν Διοικητικά Συμβούλια και μέτοχοι σε υποψήφιους κατά την πρόσληψη, προκειμένου να αυξήσουν τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Η παρουσίαση της ολοκληρώθηκε με μια ανάλυση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της ανεξαρτησίας των Μη Εκτελεστικών Συμβούλων.
Στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε, την οποία συντόνιζε ο κ. Μαυρομμάτης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εγείρουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις. Μετά το πέρας της συζήτησης, ακολούθησε δεξίωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top