ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεκρό 8χρονο ορφανό αγόρι στην Ελλάδα- Η θλιβερή ιστορία πίσω από το χαμό του

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεκρό 8χρονο ορφανό αγόρι στην Ελλάδα- Η θλιβερή ιστορία πίσω από το χαμό του

Ένα οκτάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του πιθανόν από διφθερίτιδα, μια ασθένεια που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς δεν είχε κάνει το εμβόλιο που προστατεύει από αυτή.

 

Πίσω από την τραγική είδηση του νεκρού οκτάχρονου αγοριού μετά από τετραήμερη νοσηλεία στο Παίδων, κρύβεται μια θλιβερή ιστορία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί είχε χάσει και τους δύο γονείς του και βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια από τα πέντε του έτη, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη του παιδιού δεν ήταν πλήρης.

Μετά τον θάνατο του 8χρονου, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για να διαπιστώσουν αν όντως το παιδί κατέληξε από διφθερίτιδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχει υποψία κρούσματος διφθερίτιδας.

Το παιδί εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγια Σοφία» στις 22 Νοεμβρίου με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί είχε λάβει μόνο δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Το εμβόλιο αυτό γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία.

Από το παιδί ελήφθη δείγμα, το οποίο έχει ήδη σταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για διφθερίτιδα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί αν επιβεβαιωθεί και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου στελέχους που ονομάζεται κορυνοβακτηρίδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top