ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφατα αποφυλακισθέντας τρομοκράτης ο δράστης της νέας επίθεσης στο Λονδίνο

Πρόσφατα αποφυλακισθέντας τρομοκράτης ο δράστης της νέας επίθεσης στο Λονδίνο

Δύο νεκροί πολίτες, πέραν από τον δράστη, και τρεις τραυματίες είναι ο επίσημος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι στο London Bridge, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της εθνικής υπηρεσίας υγείας NHS Σάιμον Στίβενς, ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο δεύτερος σε σταθερή κατάσταση και ο τρίτος με πιο ελαφριά τραύματα.

Δημοσιεύματα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι ο δράστης που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, καθώς είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί αφού εξέτασε ποινή για τρομοκρατικής φύσης αδίκημα. Μάλιστα φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης. Πιστεύεται ότι συνδεόταν με την ισλαμική τρομοκρατία.

Οι Times πρώτοι ανέφεραν ότι ο δράστης συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ για την αποκατάσταση πρώην κρατουμένων. Το συνέδριο διεξαγόταν στο ιστορικό και επιβλητικό Μέγαρο των Ιχθυοπωλών στο London Bridge, όπου και έγινε η επίθεση από τον δράστη.

Ο δράστης κυνηγήθηκε από πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο Μέγαρο. Ένας από αυτούς χρησιμοποίησε την πίεση του νερού από έναν πυροσβεστήρα για να τον εξουδετερώσει, ενώ ένας δεύτερος τον χτυπούσε με το χαυλιόδοντα ενός ναρβάλ, είδους φάλαινας, που εκτίθετο στο Μέγαρο των Ιχθυοπωλών.

Μεταξύ των υπολοίπων πολιτών που έσπευσαν να ακινητοποιήσουν το δράστη ήταν και ένας εν ενέργεια αστυνομικός των μέσων συγκοινωνιών του Λονδίνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης έφερε δύο μεγάλα μαχαίρια, το ένα εκ των οποίων ήταν δεμένο στο χέρι του με ταινία.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο εντός πέντε λεπτών και διαπίστωσαν ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, η οποία αποδείχθηκε ψεύτικη. Φέρεται μάλιστα να είχε απειλήσει λίγο νωρίτερα ότι θα ανατίναζε το Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέδρευσε τη νύχτα της Παρασκευής της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra και ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί η ορατή παρουσία αστυνομικών στη βρετανική πρωτεύουσα για να καθησυχαστούν οι κάτοικοι.

Ο κ. Τζόνσον επί καιρώ δηλώνει ότι θεωρεί λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να βγαίνουν από τη φυλακή νωρίς, τασσόμενος υπέρ αυστηρότερων ποινών.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top