ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κραυγή απελπισίας από 30χρονη -Υπέστη ανακοπή στη γέννα ενώ το 3 μηνών κοριτσάκι της δεν ανταποκρίνεται όταν το βλέπουν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κραυγή απελπισίας από 30χρονη -Υπέστη ανακοπή στη γέννα ενώ το 3 μηνών κοριτσάκι της δεν ανταποκρίνεται όταν το βλέπουν -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μία δραματική ιστορία από τις εκατοντάδες που υπάρχουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών στην κυπριακή κοινωνία και τα ψεύτικα χαμόγελα στα Social Μedia, φέρνει στο φως το ThemaOnline, μετά από μία ανάρτηση στο δημοφιλέστερο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Μαριαλένα Μακρίδου ετών 30. Σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών. 10 ετών και 3 μηνών. Κάτοικος Πάνω Πολεμιδιών -Λεμεσός.

Η ζωή, της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, από μικρή ηλικία. Το χειμώνα του 2012, στο δρόμο με τα κυπαρίσσια στο Φασούρι είχε ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα, που την κράτησε για μήνες σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν συνήλθε η ζωή της συνεχίστηκε με τα προβλήματα υγείας, συνεπεία του τροχαίου.

Επτά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα πριν από 3 μήνες, έφερε στον κόσμο τη δεύτερη της κόρη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Τον τοκετό που βίωσε να μην τον ζήσει άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο TothemaOnline, ενώ βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι για να γεννήσει με καισαρική με επισκληρίδιο, άρχισε η καρδιά της να αδυνατεί. Άκουσε μάλιστα τους γιατρούς να αναφέρουν λέγοντας 'γρήγορα να βγάλουμε το παιδί και η καρδιά της μητέρας δεν λειτουργεί σωστά'
Την μεταφέρουν στο δωμάτιο και παθαίνει ανακοπή καρδιάς...

'Είδα να φεύγω. Να βγαίνω έξω από το σώμα μου και μετά να αναπνέω βαθιά σαν να εισέπνευσα όλο το οξυγόνο του κόσμου και να ξαναμπαίνω στο σώμα μου', περιγράφει.

Το νεογέννητο το είχαν μεταφέρει αμέσως στην Εντατική Νεογνών.

Παίρνουν εξιτήριο και πηγαίνουν στο σπίτι τους. Το μωρό τρεις μήνες μετά και δεν ανταποκρίνεται όταν το κοιτάζουν. Φαίνεται, όπως μας είπε, να μην μπορεί να δει.

Η Μαριαλένα πήγε σε αρκετούς γιατρούς στο νοσοκομείο, αλλά ακόμη δεν της δίνει κάποιος λύσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι συμβαίνει στο παιδί της.

Οι διαδικασίες και λόγω του ΓεΣΥ είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες και δεν βγάζουν άκρη. Καταγγέλλει ότι έγιναν σωρεία λαθών τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί. Μάλιστα όπως είπε της έδωσαν στο νοσοκομείο γάλα να ταϊσει το βρέφος και έτυχε και είδε την ημερομηνία και ήταν ληγμένο.

Τον ιατρικό τους φάκελο, όπως ανέφερε, όταν τον ζήτησε, της είπαν ότι τον έχουν χάσει.

'Δεν αντέχω άλλο να είμαι στην άγνοια. Θέλω να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με το μωρό μου. Ό,τι και εάν είναι θα το αντιμετωπίσουμε και θα το δεχθούμε. Αρκεί να ξέρουμε. Δεν βρίσκεται κανείς γιατρός να δει το πρόβλημα όπως πρέπει. Ούτε και τα δικά μου ζητήματα. Μας τρέχουν από τον έναν γιατρό στον άλλον χωρίς αποτέλεσμα. Είμαστε φτωχοί και δεν μπορούμε να πάμε στους καλύτερους γιατρούς, για αυτό μείναμε έρμαιο στο νοσοκομείο', είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, ζουν σε ένα σπίτι που τους το έδωσε προσωρινά ένας κύριος, καθώς ήταν το πατρικό του και ήταν ακατοίκητο, για να έχουν μία στέγη. Βέβαια, είναι πολύ παλιά οικία και στάζει νερό σε κάποια δωμάτια. Ο σύζυγος της είναι στο πλευρό της, καθώς δεν πρέπει να μένει μόνη της λόγω της καρδιάς της, γι' αυτό και σταμάτησε τη δουλειά. Ζουν από τις δωρεές του κόσμου.

   

Αυτό που κρατώ από την συνομιλία μου μαζί της είναι ότι είναι ένας κορίτσι καθώς πρέπει που παρά τις δυσκολίες που έχει, δεν χάνει την ελπίδα και την αισιοδοξία της και την αγάπη της για τη ζωή. 'Είμαι σίγουρη ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει. Δόξα τω Θεώ αρκεί που είμαστε στη ζωή', ανέφερε.

Την ανάρτηση της 30χρονης μετέφερε στον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), Πάμπο Χαριλάου, τον οποίο είχε καλεσμένο το μεσημέρι (02/12) στην εκπομπή του "Ενημέρωση Τώρα", στο Omega ο δημοσιογράφος Ονούφριος Σωκράτους.

 

 

 

 * Να σημειωθεί ότι η Μαριαλένα έδωσε τη συγκατάθεσή της ώστε να δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά της στοιχεία, αλλα και οι φωτογραφίες με το παιδάκι της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top