ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Λεωνίδου: Η κυβέρνηση αφίεται στις ορέξεις και επιθυμίες των μεγάλων συμφερόντων

Π. Λεωνίδου: Η κυβέρνηση αφίεται στις ορέξεις και επιθυμίες των μεγάλων συμφερόντων

Η κυβέρνηση έπαψε να ενδιαφέρεται για την τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και αφίεται στις ορέξεις και επιθυμίες των μεγάλων συμφερόντων, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση από τη μια ισχυρίζεται ότι κόπτεται για την καταπολέμηση και οριστική εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής και από την άλλη αγνοεί και/ή αμφισβητεί τα πορίσματα διερευνητικών επιτροπών, που η ίδια συστήνει.

 
Σε ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Λεωνίδου είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να προβεί σε αυτοκριτική και να δημιουργήσει μηχανισμούς ελέγχου, σε συνεργασία με όλους, για την αποτελεσματική και διαφανή άσκηση της πολιτικής διαδικασίας.
 
Όπως είπε στόχος όλων πρέπει να είναι η πολιτική αξιοπιστία και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, ώστε να επανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη της νέας γενιάς, που απαξιώνει και απομακρύνεται συνεχώς από την πολιτική και τους πολιτικούς.
  
Για τον φετινό προϋπολογισμό, ανέφερε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν οι δείκτες της οικονομίας, έχουν μεν θετικό στοιχείο, δυστυχώς ωστόσο «αυτό δεν αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία και δεν το βιώνει ο κάθε πολίτης, ο άνεργος, ο μικρομεσαίος επαγγελματίας και το κάθε νοικοκυριό».
 
Σημείωσε πως το κόμμα του κατάφερε να ενισχύσει τον φετινό προϋπολογισμό με σημαντικές προτάσεις του, που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των χαμηλοσυνταξιούχων, των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων και των νεαρών ζευγαριών.
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι βασική προτεραιότητά του ΔΗΚΟ είναι η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, με παράλληλη διασφάλιση του κοινωνικού κράτους, για να σημειώσει ότι με τις προτάσεις του επιχειρεί να ανακουφίσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 
Για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Λεωνίδου είπε ότι παρόλα τα πρόσθετα προνόμια που απέκτησαν μέσα από τις διάφορες νομοθεσίες, "δυστυχώς οι τράπεζες και τα διάφορα ταμεία, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αυταρχισμό και αλαζονεία έναντι των οφειλετών, για να συμπληρώσει ότι το περιβόητο σχέδιο εστία, έχει εφαρμοστεί και κρίνεται δυστυχώς ως αποτυχημένο".
 
Σε σχέση με το θέμα των διαβατηρίων, έκανε λόγο για «τεράστια ευθύνη των κυβερνώντων», λέγοντας ότι «έχουν μετατρέψει ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο την ενίσχυση της οικονομίας, σε οργανωμένη επιχείρηση, για εκμετάλλευση και αποκόμιση τεράστιου οικονομικού οφέλους από συγκεκριμένα γραφεία».

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top