Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση - σύσταση της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Παρέμβαση - σύσταση της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Δημόσια παρέμβαση - σύσταση προς τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να μπορέσει να καταστεί αποτελεσματικότερη η κηδεμονία και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, μεταναστών και προσφύγων, έκανε η Επιτροπή Υπουργών του οργανισμού.

Στη σύσταση υπογραμμίζεται ότι, εξαιτίας της μετανάστευσης, τα ασυνόδευτα παιδιά ή εκείνα που έχουν αποχωρισθεί τους γονείς τους, βρίσκονται σε πολύ ευάλωτη κατάσταση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους.

Όπως τονίζεται, με την εν λόγω σύσταση επιδιώκεται να εξασφαλισθεί ότι η προστασία των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων θα είναι σύμφωνη με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα καθώς και ότι, η όποια κηδεμονία παρέχεται, θα είναι αποτελεσματική και κατάλληλη για τα δικαιώματα και τις ειδικές ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών.

Στη σύσταση περιέχονται βασικές αρχές και κατευθυντήριες γραμμές, που απευθύνονται τόσο σε υπεύθυνους λήψης αποφάσεων όσο και σε επαγγελματίες που εργάζονται για την προστασία, την υποδοχή, τη φροντίδα και την ευημερία των ασυνόδευτων και χωρισμένων παιδιών μέσω της κηδεμονίας.

Παρέχονται δε συγκεκριμένες οδηγίες για τη διαμόρφωση της νομοθεσίας, το σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών και θεσμικών μέτρων.
Οι αρχές αυτές αποσκοπούν στη διασφάλιση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη και των αποτελεσματικών διορθωτικών μέτρων για τα παιδιά αυτά και στη βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, μεταξύ άλλων σε διεθνές επίπεδο.

Στην σύσταση υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι, η αποτελεσματική κηδεμονία θα εξασφάλιζε ότι οι κρατικές προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων με βάση τα δικαιώματα αρχίζουν και εφαρμόζονται χωρίς καθυστέρηση. Προστατεύει τα παιδιά μεταναστών από παραμέληση, εμπορία με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες, καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια και άλλες βλαβερές πρακτικές ή μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένης της βίας λόγω φύλου.

Οι κυβερνήσεις πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι στα παιδιά θα παρέχονται πληροφορίες και συμβουλές και ότι θα έχουν πρόσβαση σε έναν ανεξάρτητο μηχανισμό καταγγελιών και διορθωτικών μέτρων, τόσον για την άσκηση των δικαιωμάτων τους όσον και για την παραβίαση τους.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η εφαρμογή αυτής της σύστασης θα προωθηθεί μέσω της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CDENF) του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα λειτουργεί ως τακτικό φόρουμ ανταλλαγής καλών πρακτικών για την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων κηδεμονίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάστιγα» το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα - Μόνο έξι περιπτώσεις σε μια βδομάδα - «Δεν ελέγχονται όλοι οι διερχόμενοι…»

Κασσελάκης για το ατόπημα με τα κατεχόμενα - «Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν»

Ενισχύεται το Τμήμα Δασών και αναβαθμίζεται η Πολιτική Άμυνα - Έρχονται αυστηρότερες ποινές για τις πυρκαγιές

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Κύπριος γιατρός στους 100 κορυφαίους στην Παιδογκολογία διεθνώς

Βάζουν κάμερες τροχαίας σε δύο σημεία στη Λάρνακα - Πού θα τοποθετηθούνΑπό πολίτη εντοπίστηκε το πτώμα στη Λεμεσό - Ψάχνουν τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα - Εικόνες από το σημείο

Από πολίτη εντοπίστηκε το πτώμα στη Λεμεσό - Ψάχνουν τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα - Εικόνες από το σημείο

Τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα ανοίγουν οι Αρχές, με σκοπό να βρουν σε ποιον ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, το μεσημέρι της Τρίτης 03 Οκτωβρίου, σε ανοιχτό χώρο βόρεια του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top