ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτιλιακό Επιμελητήριο:Η κυπριακή ναυτιλία πέτυχε ανανέωση από ΕΕ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος

Ναυτιλιακό Επιμελητήριο:Η κυπριακή ναυτιλία πέτυχε ανανέωση από ΕΕ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος

Την επιτυχή ανανέωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος για ακόμη δέκα χρόνια, μετά από σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε υποβληθεί στις 6 Νοεμβρίου 2019, πέτυχε τη Δευτέρα η κυπριακή ναυτιλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.
 

«Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη, είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας και συντονισμένων προσπαθειών τόσο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, άλλων Κυβερνητικών/Κρατικών Υπηρεσιών, όσο και του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών», αναφέρει το Επιμελητήριο.
 
Προσθέτει ότι «η έγκριση αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση του Κυπριακού Νηολογίου και της εγχώριας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και κατ’ επέκταση, στην Κυπριακή οικονομία και κοινωνία ευρύτερα».
 
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει επίσης ότι «σε συνέχεια της επιτυχίας της αρχικής έγκρισης του Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος το 2010, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα της Κυπριακής Ναυτιλίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του Κυπριακού Νηολογίου και της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, η Κυπριακή Ναυτιλία μπορεί σήμερα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της με ένα πολύ ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα πλήρως συμβατό με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, Κυπριακό Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα, διατηρώντας την εξέχουσα θέση της στην Παγκόσμια Ναυτιλία και συνεχίζοντας την συνεχιζόμενη ανάπτυξή της».
 
Επιπλέον, το Επιμελητήριο αναφέρει πως προσβλέπει στην επείγουσα έγκριση του νέου Ναυτιλιακού Φορολογικού Συστήματος από όλα τα πολιτικά κόμματα του Κυπριακού Κοινοβουλίου, ώστε το σχετικό Νομοσχέδιο να μπορέσει να εφαρμοστεί άμεσα και ομαλά.
 
Προσθέτει ότι το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα, καλύπτει πλήρως και με την πιο σύγχρονη μορφή τους, τις τρεις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην Παγκόσμια Ναυτιλία, δηλαδή την Πλοιοκτησία, την Πλοιοδιαχείριση και τη Ναύλωση Πλοίων, διατηρώντας την Κύπρο ως ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία.
 
Τέλος, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και όλους τους συνεργάτες του που συνέβαλαν στην πολύ σημαντική αυτή επιτυχία για την αγαστή συνεργασία.  
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top