ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενί Ντουζέν: Κέντρο ελέγχου πτήσεων για τα τουρκικά drones στο Λευκόνοικο

 Γενί Ντουζέν: Κέντρο ελέγχου πτήσεων για τα τουρκικά drones στο Λευκόνοικο

 Στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου υπάρχει μια ομάδα ειδικών για την παρακολούθηση των πτήσεων των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (IHA), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Γενί Ντουζεν, που αναδημοσιεύει και δηλώσεις του «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι το βράδυ της Κυριακής 15/12, με τις οποίες είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της ομάδας.

Την Δευτέρα 16/12, στην δημοσιότητα δόθηκαν (σσ: προφανώς από τον τουρκικό στρατό) φωτογραφίες από το κέντρο ελέγχου πτήσεων των ΙΗΑ που έχει στηθεί στο κτίριο διοίκησης στο εν λόγω αεροδρόμιο, τους σταθμούς ελέγχου και του συγκεκριμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που προσγειώθηκε.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι υπήρχε κίνηση με διάφορα οχήματα που μπαινοέβγαιναν στο αεροδρόμιο από την Παρασκευή αλλά και χθες. Στο αεροδρόμιο χθες ήταν και ο «δήμαρχος» Λευκονοίκου, ο οποίος μίλησε, όπως και δημοσιογράφοι, με αρμοδίους του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Η τ/κ εφημερίδα σημειώνει ότι η είδηση για την πτήση του ΙΗΑ στο αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκονοίκου μεταδόθηκε ως έκτακτη από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και την τουρκική κρατική τηλεόραση, TRT.

Ο Γιουτζέλ Βουράλ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ότι «βλέπουμε το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση εδώ μιας πολεμικής αεροπορικής βάσης» και πως πρόκειται για πολεμική προετοιμασία. Σύμφωνα με τον τ/κ καθηγητή, πρόκειται για ένα βήμα που έχει αφήσει εκτός την «βουλή» και την «προεδρία» στα κατεχόμενα, ενώ η κοινωνία των πολιτών είναι αντιμέτωποι με τετελεσμένα.

Εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις από την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι σαν να βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου, υποστήριξε ο κ. Βουράλ, λέγοντας ότι αν λάβουμε υπόψη πως η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, φαίνεται ότι η Τουρκία ανοίγει νέα μέτωπα με την Δύση και δεν πρόκειται για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τους Τ/κ και τα δικά τους δικαιώματα ή συμφέροντα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top