ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταλαιπώρησαν το… τόπι και κόλλησαν στο μηδέν

Ταλαιπώρησαν το… τόπι και κόλλησαν στο μηδέν

Σε ένα 90λεπτο που φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, Ξάνθη και Παναιτωλικός κόλλησαν στο 0-0.

Τραγικό το θέαμα από τις δύο ομάδες, που ταλαιπώρησαν το… τόπι και προσέφεραν το κατάλληλο αντίδοτο σε όσους υποφέρουν από αϋπνίες.

Για 3η διαδοχική αγωνιστική δίχως νίκη (0-1-2) και γκολ οι Ακρίτες, οι οποίοι έχασαν έδαφος στην κούρσα για μια θέση στην εξάδα.

Σταθερά ουραγοί οι Αγρινιώτες, που παραμένουν χωρίς τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα (0-5-10).

Το ματς
Η Ξάνθη ξεκίνησε με κυριαρχικές διαθέσεις το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20’ και ήταν για τον Παναιτωλικό, με τον Παρρά να επιχειρεί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αμπάντ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως τους έλειπε η απαιτούμενη φαντασία για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι καλύτερες φάσεις τους ήρθαν στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους: στο 40’, ο Φοσέ επιχείρησε το βολ-πλανέ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Ακρίτες, με τον Τζουρίτσκοβιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Κνετ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το 0-0 στο πρώτο μέρος ήρθε ως φυσική συνέπεια του επιφυλακτικού τρόπου παιχνιδιού και των δύο ομάδων.

Παρόμοια μορφή είχε και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Αγρινιώτες να κλείνονται ακόμα περισσότερο στο καβούκι τους και να μην δείχνουν την παραμικρή διάθεση να επιτεθούν. Μάλιστα, σε ολόκληρο το 45λεπτο δεν καταγράφηκε ευκαιρία!

Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η χρήση του VAR σε 4 περιπτώσεις για πιθανά πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν καταλόγισε παράβαση. Από ‘κει και πέρα, η Ξάνθη συνέχισε να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας (72%-28%), όμως αδυνατούσε να απειλήσει.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 50’, με το μακρινό σουτ του Λισγάρα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε φουλ παθητικό ρόλο και δεν κυνήγησαν ούτε τις αντεπιθέσεις.

Το τελικό 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια των διαθέσεων των δύο ομάδων και της έλλειψης φαντασίας και δημιουργικότητας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ξάνθη (Παράσχος): Αμπάντ – Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας – Τερκί, Κοβάσεβιτς (66’ Ντε Αμορίμ), Καμάρα, Εντουάρντο (46’ Μπαριέντος), Τζουρίτσκοβιτς, Στάρτζεον – Φοσέ (79’ Ρενέλα)

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ – Μαρσιάλ, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς – Σανιά, Ντάλσιο (81’ Φυτόπουλος), Ταχάρ, Παρράς (46’ Τσιγγάρας) – Αριγίμπι, Μιμίτο (70’ Ντουάρτε) – Ντίας

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top