ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Θάσος Ιωάννου

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Θάσος Ιωάννου

Με βαθιά θλίψη η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής της ΠΕΟ ανακοινώνει τον θάνατο του Θάσου Ιωάννου πρώην Γενικού Γραμματέα της Συντεχνίας σε ηλικία 90 χρονών.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Θάσος Ιωάννου ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της Συντεχνίας Γκαρσονιών ΠΕΟ αρχικά και μετέπειτα Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής. Πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες για την Συντεχνία του και τους εργαζόμενους στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΠΕΟ αλλά και αργότερα έγραψε σωρεία βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν την ιστορία της μαγειρικής τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι ειδήμονες των ξενοδοχειακών επαγγελμάτων να τον χαρακτηρίσουν ως μεγάλο μαγειροφιλόσοφο.

Υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής της σχολής Γκαρσονιών ΚΕΟ ως επίσης της Εστιατορικής Σχολής Φιλοξενία καθώς και του επιστημονικού επαγγελματικού περιοδικού Φιλοξενία, τα οποία αποτέλεσαν πρόδρομο ίδρυσης της σημερινής Κρατικής Σχολής αρχικά ΙΞΕΤ και σήμερα ΑΞΙΚ.

Η Συντεχνία εκφράζει τα ειλικρινή ολόψυχα συλλυπητήρια  της στην οικογένεια του αείμνηστου Θάσου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top