ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Οι θυελλώδεις άνεμοι «άρπαζαν και πέταγαν στέγες» - Σπίτια είναι εντελώς ακατοίκητα

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ:  Οι θυελλώδεις άνεμοι «άρπαζαν και πέταγαν στέγες» - Σπίτια είναι εντελώς ακατοίκητα

Τα σπίτια που πλήγηκαν την παραμονή Χριστουγέννων από ανεμοστρόβιλο στο Ξυλοφάγου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί επιστάτης της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ο οποίος και κατέγραψε τις ζημιές.

 
Ο ανεμοστρόβιλος και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα γειτονιά στον προσφυγικό συνοικισμό Ξυλοφάγου, με αποτέλεσμα 15 σπίτια να επηρεαστούν ενώ τέσσερις οικίες υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές αφού ο άνεμος «άρπαξε και πέταξε» κυριολεκτικά τις στέγες τους σε παρακείμενα οικόπεδα και χωράφια.
 
Σε δηλώσεις του ο Γεώργιος Γρηγορίου, επιστάτης της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας ανέφερε ότι κατόπιν οδηγιών του Επάρχου Οδυσσέα Χατζηστεφάνου σήμερα (25/12) γίνεται μια πρώτη εκτίμηση για τις ζημιές στις κατοικίες που πλήγηκαν από τη θεομηνία. Ανέφερε ότι στέγες και δάπεδα σε δύο σπίτια καταστράφηκαν και είναι εντελώς ακατοίκητα, ενώ άλλα τρία χρήζουν επιδιόρθωσης.
 
Πρόσθεσε ότι «θα επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή και οι μηχανικοί της Επαρχιακής Διοίκησης για να προβούν σε τελική εκτίμηση και να δουν πως θα προχωρήσουν. Επειδή υπάρχουν σπίτια τα οποία έχουν καταστραφεί εντελώς και άλλα που υπέστησαν αρκετές ζημιές, θα δοθούν οδηγίες για να επιδιορθωθούν και να μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν στις οικίες τους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γρηγορίου είπε πως «η οικογένεια που διέμενε στο σπίτι που καταστράφηκε εντελώς έχει μετακινηθεί και διαμένει αλλού, μέχρις ότου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις».
 
Εξάλλου ο Γιάννος Καπνουλάς, γιος της ιδιοκτήτριας της οικίας που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο, ευχαρίστησε το κράτος, τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Κοινοτάρχη Ξυλοφάγου για την άμεση κινητοποίηση μετά και την παρέμβαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον κόσμο που επέδειξε για τις οικογένειες που πλήγηκαν από τον ανεμοστρόβιλο. Πρόσθεσε ότι οι ζημιές στις κατοικίες των γονιών του, είπε, "είναι ολοκληρωτικές και χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης".

Πρόσθεσε πως «δεν μένει κανένας στο δρόμο και οι οικογένειες μας αλλά και όσοι επηρεάστηκαν από τη θεομηνία θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους δικούς τους¨" ενώ χαρακτήρισε "καλοδεχούμενη την επίσκεψη του επιστάτη της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας" ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα για καταγραφή των ζημιών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top