ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΗΧΗΡΕΣ ατάκες για Εθνική Κύπρου: «Δώστε μου τέσσερα χρόνια και θα πάμε στο Euro 2024, αυτό θα έλεγα»

ΗΧΗΡΕΣ ατάκες για Εθνική Κύπρου: «Δώστε μου τέσσερα χρόνια και θα πάμε στο Euro 2024, αυτό θα έλεγα»

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική Κύπρου ο Αγγλοκύπριος προπονητής, Στηβ Κωνσταντινίδης στην συνέντευξη του στην εκπομπή «Άκου τι Λέει» του Super Sport fm 104.0.

Ξεχώρισε η αναφορά του για το ποιους στόχους θα έβαζε εάν ο πρόεδρος της ΚΟΠ του έδινε την θέση στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου αφού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  θα έβαζε στόχο να πάμε στο Euro 2024!

Αναλυτικά όσα είπε:

Απάντηση σε τοποθέτηση ακροατή ότι αξίζει να δουλέψει στην Κύπρο: «Εγώ θέλω να δουλέψω στην Κύπρο. Θα ήταν τιμή μου να αναλάβω την Εθνική. Δεν ξέρω πως το σκέφτονται αυτοί που αποφασίζουν. Μέχρι και πριν το παιχνίδι με την Σκωτία μίλησα με τον πρόεδρο και του είπα ότι αν προκύψει αλλαγή ενδιαφέρομαι, μου είπε θα δούμε».

Για την πρόσφατη επαφή για την Εθνική ανδρών: «Τουλάχιστον φέρε με μέσα και μίλησε μου. Πριν τρία χρόνια με κάλεσε ο μακαριστός Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Ήμουν με τον κύριο Κούμα στα Πυργά και με πήρε ο Κουτσοκούμνης και μου είπε να αναλάβω τις Εθνικές από την ανδρών και κάτω για τέσσερα χρόνια. Του είπα αν κατάλαβα καλά θα αναλάβω εγώ όταν φύγει ο Χριστάκης Χριστοφόρου; Πήγα και τους είπα δεν θα μιλήσω για λεφτά, όσα θέλετε δώστε μου και δώστε μου και την Εθνική Ελπίδων. Δεν μου την έδωσαν και έφυγα. Ήδη είχαν πει στον Νίκο Ανδρονίκου ότι θα αναλάβει αυτός. Εξέφρασα ενδιαφέρον και πριν τον Νιόπλια, και πριν τον Χριστοφόρου και πριν τον Πάμπο, και πριν τον Μπεν Σιμόν και τώρα μετά τον Μπεν Σιμόν».

Σε ερώτημα ακροάτριας γιατί επιμένει για την Εθνική Κύπρου αφού τον απέρριψαν πολλές φορές: «Νιώθω ότι μπορώ να κάνω την διαφορά. Γιατί να πάει η Ισλανδία στο Euro και όχι εμείς».

Τι είναι αυτό που θα κάνεις για να αλλάξεις την Εθνική Κύπρου, θα κάνεις μαγικά; «Περίπου αυτό θα κάνω. Όταν πήγα στην Ινδία είδα την ομάδα στην ίδια θέση στην Ασία με αυτήν που βρίσκεται η Κύπρος στην Ευρώπη. Μου είπαν τι θέλεις για να μας πάρεις στο Παγκόσμιο; Τους είπα δεν μπορείτε να πάτε, ξεχάστε το. Μου είπε ο πρόεδρος τι θέλεις; Του είπα θέλω αυτό και αυτό αλλά αφήστε μα δουλέψω χωρίς παρεμβάσεις. Τέσσερα χρόνια ήμουν εκεί, ανανέωσαν δύο φορές το συμβόλαιο μου και δεν μου είπαν το παραμικρό, καμιά παρέμβαση».

Ποιους στόχους μπορεί να βάλει η Εθνική; Αν σου έλεγε ο κ. Κούμας αναλαμβάνεις τι απαντούσες σε αυτό το ερώτημα: «Δώστε μου τέσσερα χρόνια και θα πάμε στο Euro 2024, αυτό θα έλεγα. Προς το τέλος άρχισε να βάζει μικρούς ο Μπεν Σιμόν. Αυτό έπρεπε να το κάνει από την πρώτη μέρα. Πρέπει να μπει στόχος στο 2024 να είμαστε τουλάχιστον στα πλέι οφ. Δεν το δέχομαι ότι δεν μπορούμε. Αν δεν προκριθεί η Κύπρος δεν είναι αποτυχία αλλά όχι να είμαστε τελευταίοι».

Έχουμε ταλέντο για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα τα καταφέρει το 2024; «Έχουμε αρκετά παιδιά στο εξωτερικό. Αν υποχρεώσουμε τις ομάδες να βάλουν Κύπριους θα πάμε πολύ καλύτερα. Αν πάμε στο Euro η 23άδα που θα πάει θα συνεχίσει να παίζει στο εξωτερικό. Όταν πήγα στην Ινδία ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 30 και όταν έφυγα ήταν ο μέσος όρος 23 χρόνια».

Δεν σου ζητήθηκε κάποια βοήθεια από την σχολή προπονητών της ΚΟΠ; «Ποτέ. Με κάλεσαν στην Αθήνα να πάω για το UEFA PRO αλλά στην Κύπρο όχι».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top