ΔΙΕΘΝΗ

ΚΙΝΑ: Δίνει 173 δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού – Πιστωτική βοήθεια σε Νοσοκομεία και ιατρικές επιχειρήσεις

ΚΙΝΑ: Δίνει 173 δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού – Πιστωτική βοήθεια σε Νοσοκομεία και  ιατρικές επιχειρήσεις

Ποσό ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων γιουάν (173 δισεκατομμύρια δολάρια) θα διοχετεύσει στην κινέζικη οικονομία, η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας καθώς αυξάνει τη στήριξη που προσφέρει στην οικονομία στο πλαίσιο των εθνικών προσπαθειών για καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού που αναμένεται να πλήξει την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει την Δευτέρα μια διαδικασία επαναγοράς, ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων γιουάν, για να διατηρήσει μια «λογική και άφθονη ρευστότητα» στο τραπεζικό σύστημα καθώς και μια σταθερή αγορά συναλλάγματος κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ότι η συνολική ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος θα είναι 900 δισεκατομμύρια γιουάν (129 δισ. δολάρια) περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο πέρσι.

Η κίνηση της τράπεζας θα γίνει την ημέρα που θα ανοίξουν εκ νέου οι χρηματοοικονομικές αγορές της Κίνας, μετά το παρατεταμένο κλείσιμο τους λόγω του φεστιβάλ για την Άνοιξη.

Το Σάββατο, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από μέτρα για ενίσχυση της νομισματικής και πιστωτικής στήριξης σε επιχειρήσεις οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού, όπως είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρότρυνε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν «επαρκή πιστωτικά μέσα» σε νοσοκομεία και άλλες ιατρικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων μέτρων που προσφέρουν.

Η κίνηση για την διοχέτευση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας έρχεται καθώς ο ιός απειλεί να επιβαρύνει μια ήδη επιβραδυνόμενη οικονομία.

Η Κίνα σημείωσε οικονομική ανάπτυξη 6,1% πέρσι, την πιο αργή σε διάστημα περίπου τριών δεκαετιών, ενώ αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτή θα μπορούσε να αποδυναμωθεί περαιτέρω εάν η διάδοση του ιού συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top