ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Ιωάννου: «Έτοιμοι για εργαστηριακές εξετάσεις από το απόγευμα» -VIDEO

Κωνσταντίνος Ιωάννου: «Έτοιμοι για εργαστηριακές εξετάσεις από το απόγευμα» -VIDEO

Από το απόγευμα της Δευτέρας (03/02), το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, θα είναι έτοιμο να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις για να ανιχνεύσει ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους νωρίς το μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντινος Ιωάννου, ανέφερε πως ενημερώθηκε απο τον ιατρικό διευθυντή του Ινστιτούτου, Λεωνίδα Φυλακτού, πως απο το απόγευμα θα ειναι έτοιμοι να διεξάγουν την σχετική εξέταση σε ύποπτα κρούσματα.
Για να γίνει αυτο κατορθωτό, ο Υπουργός ανάφερε πως «έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το ινστιτούτο εδώ και μέρες. Το ινστιτούτο παράγγειλε τους αντιδραστηρες και τα υλικά που χρειάζονται για να γίνουν οι εξετάσεις».

Ανάφερε, επίσης, πως «το σημαντικό δεν ήταν αν αν η Κύπρος είναι ή όχι, αλλα αν είχαμε λάβει τα μέτρα να διασφαλισουμε πως αυτες οι εξετάσεις θα γίνονται».
Είπε επίσης πως το Υπουργείο έδρασε έγκαιρα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Δημοκρατία και το ινστιτούτο Παστέρ για να γίνονται οι εξετάσεις εκεί μέχρι να έρθουν τα αναλώσιμα στην Κύπρο για να μπορούμε να διεξάγουμε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πάντως, νωρίτερα εντός της ημέρας ο Λεωνίδας Φυλακτού είχε αναφέρει στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι εντός της εβδομάδας επρόκειτο να είναι έτοιμο το Ινστιτούτο να ανιχνεύει τον κορωνοϊό.

Ανδρέας Πογιατζής

Δείτε το VIDEO:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top