ΔΙΕΘΝΗ

Νοσηλευτής στην Ουχάν υποστηρίζει ότι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό νεκρών απο τον κορωνοϊο

Νοσηλευτής στην Ουχάν υποστηρίζει ότι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό νεκρών απο τον κορωνοϊο

Τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο νοσοκομείο που φτιάχθηκε μέσα σε 10 μέρες και γενικότερα στα νοσοκομεία στην Ουχάν της Κίνας.

 

Ασθενείς περιμένουν ώρες μέχρι να εξεταστούν και πολλά απο τα θύματα δεν καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό καθώς πεθαίνουν πριν κάν διαγνωστούν.

Ετσι όποιος ασθενήςχωρίς να έχει προλάβει να εξεταστεί πριν δεν καταγράφεται ως θύμα του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να είναι αξιόπιστος


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, υπάλληλος νοσοκομείου ανέφρε οτι οι γιατροί συνταγογραφούν στους ασθενείς φάρμακα και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι, συμβουλεύοντάς τους να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Ολες οι αίθουσες είναι γεμάτες απο κόσμο που βήχει με αποτέλεσμα ακόμα υγιείς άνθρωποι αν υπάρχουν, να κινδυνεύουν να μολυνθούν

Οπως αναφέρει ο υπάλληλος του νοσοκομείου ο οποίος κρατά την ανωνυμία του «Συχνά τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά. Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο απομένει μόνον το ταξί και σε κάθε οικισμό επιτρέπονται μόλις δύο οχήματα. Επιπλέον μόνον λίγοι εθελοντές μεταφέρουν αρρώστους. Το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης έχει καταρρεύσει. Οι πιο άτυχοι πρέπει να έρθουν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι ορισμένοι έχουν πεθάνει καθ΄ οδόν».

Ενώ συνεχίζει κάνοντας λόγο οτι οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι «Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί. Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για την ιογενούς τύπου. Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μακρές. Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κορωνοϊού».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top