ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

Γερμανία: Παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στη Γερμανία η δήλωση της Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, πως θα παραιτηθεί σύντομα από το αξίωμα αυτό, αλλά θα παραμείνει Υπουργός Άμυνας της  χώρας.

 

Η Καρενμπάουερ διαδέχθηκε το 2018 την Άγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος της, ωστόσο η συνεργασία πριν λίγες ημέρες των Χριστιανοδημοκρατών με τους  ακροδεξιούς του AfD  και τους Φιλελεύθερους στο κρατίδιο της Θουριγγίας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ιδίως την οργισμένη αντίδραση της Καγκελαρίου Μέρκελ, με αποτέλεσμα η συνεργασία αυτή να διαρκέσει μόνον μια ημέρα.

Η Καρενμπάουερ κατηγορήθηκε πως δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα της, ενώ στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της εμφανίζονται ιδιαίτερα χαμηλά.

Η ίδια δήλωσε  πως μέρος του κόμματος της δεν έχει ξεκαθαρίσει τις σχέσεις που θέλει να έχει με την ακροδεξιά και την Αριστερά.

Επίσης είπε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφια για Καγκελάριος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Παρόλα αυτά σημείωσε πως θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την διαδοχή της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υποψηφιότητες για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, αντίθετα ο εκλεκτός του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος Καγκελάριος.

Η παραίτηση της Καρενμπάουερ αποτελεί και προσωπική ήττα της Άγκελα Μέρκελ, αφού την είχε υποστηρίξει με όλα τα  μέσα για να ανέλθει στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top