ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή απελπισίας από 31χρονο άστεγο- «Πρώτη φορά στη ζωή μου έπεσα τόσο χαμηλά. Καταστροφικές σκέψεις από το μυαλό μου»

ΛΕΜΕΣΟΣ:  Κραυγή απελπισίας από 31χρονο άστεγο- «Πρώτη φορά στη ζωή μου έπεσα τόσο χαμηλά. Καταστροφικές σκέψεις από το μυαλό μου»

Τον δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες 31χρονος από τη Λεμεσό. Ο νεαρός πατέρας μετά το χωρισμό από τη σύντροφό του παραμένει άστεγος και κοιμάται στο αυτοκίνητο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Πρόκειται για τον Μ. Ι., ο οποίος έχει ως μόνο εισόδημα ένα επίδομα αναπηρίας (75%) ύψους 480 ευρώ, αφού ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στην ηλικία των 18 ετών. Από αυτά τα χρήματα καλείται να ζήσει αλλά και να πληρώσει διατροφή 175 ευρώ για το γιο του.

Όπως ισχυρίζεται ο 31χρονος αποτάθηκε στο Γραφείο Ευημερίας στα Πολεμίδια για ένα έκτακτο βοήθημα, αφού δεν έχει χρήματα ούτε για φαγητό λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

«Τους τελευταίους μήνες κοιμάμαι στο αυτοκίνητο. Αποτάθηκα για βοήθεια στο γραφείο ευημερίας και με έστειλαν για 5 μέρες σε ένα σπίτι με αλλοδαπούς. Δεν άντεξα λόγω προβλημάτων που έχω και έφυγα. Είμαι απελπισμένος δεν ξέρω τι να κάνω. Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω πέσει τόσο χαμηλά» δηλώνει βουρκωμένος στο ThemaOnline ο Μ.Ι.

Συνέχισε προσθέτοντας: «Περνούν άσχημες σκέψεις από τα μυαλό μου. Σκέφτηκα να κλέψω για να ζήσω, αλλά δεν το επιχειρώ. Δύο φορές πέρασε από το μυαλό μου να βάλω τέλος αλλά σκέφτηκα το παιδί μου που με χρειάζεται».

O 31χρονος μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά όπως ανέφερε ενώ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν πέρασε και από τον εφιάλτη των ουσιών, καταφέρνοντας να ξεφύγει. Ψάχνει ένα αξιοπρεπές μέλλον, διεκδικεί το δικαίωμα του να ζήσει, να δει το παιδί του να μεγαλώνει και να μπορεί να συμβάλλει ώστε να γίνει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία.

Χρειάζεται όμως τη στήριξη των αρμοδίων Αρχών. Ζητά μια «φωλιά» να ζήσει. Να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να μην κυλήσει στην παραβατικότητα. Ας μην γυρίσουμε την πλάτη σε αυτά τα άτομα, που παλεύουν με τους δικούς τους «δαίμονες». Ας απλώσουμε το χέρι, ας δείξουμε για άλλη μια φορά πως η ανθρωπιά μπορεί να νικήσει κάθε πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top