ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΓ. ΝΑΠΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Σειρά παίρνει ο Μαμαλικόπουλος – Καταχωρείται η υπόθεση

ΑΓ. ΝΑΠΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Σειρά παίρνει ο Μαμαλικόπουλος – Καταχωρείται η υπόθεση

Στο τελικό στάδιο πριν καταχωρισθεί στο δικαστήριο βρίσκεται η υπόθεση απόπειρας δολοφονίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου στην λεωφόρο Κρύου Νερού στην Αγία Νάπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη (05/03) αναμένεται να γίνει καταχώριση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, με στόχο την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και το ανακριτικό έργο.

Ως γνωστόν την περασμένη Τετάρτη (26/02) ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 38χρονου Χ.Χ. από την Πάφο, ο οποίος φέρεται να ήταν ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας που φαίνεται να είχε ως στόχο 53χρονο επιχειρηματία (σημ. προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων πολιτών).

Σειρά παίρνει τώρα ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος. Ο ισοβίτης (καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας) οδηγείται το Σάββατο (29/02) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του (εκδόθηκε για να απομακρυνθεί από τις Κεντρικές Φυλακές, αφού στο πλαίσιο εξετάσεων των ανακριτών λαμβάνονται καταθέσεις από το σωφρονιστικό ίδρυμα). Ο «Μαμ» σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία φέρεται να είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε το έγκλημα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, ενώ φρόντισε μέσω τρίτου προσώπου να προμηθευτεί ο 38χρονος Χ.Χ. με ένα στρατιωτικό τυφέκιο Μ58, κι ένα περίστροφο.

Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου δεν αναμένεται να χρειαστεί και τρίτο διάταγμα κράτησης των υπόπτων προκειμένου να ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο. Τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του 38χρονου και του Μαμαλικόπουλου είναι συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου και παράνομη κατοχή, χρήση και μεταφορά πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν την υπόθεση απόπειρας φόνου επιχειρηματία σε καφετέρια της Αγίας Νάπας.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, άγνωστο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κρυού Νερού στην Αγία Νάπα και άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον των θαμώνων που βρίσκονταν σ’ αυτό. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς το Μουσείο "Θάλασσα".

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Από έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών ενώ σε έρευνα στην γύρω περιοχή εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 που βρισκόταν στο τέρμα κλιμακοστασίου που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.

Οι κινήσεις του δράστη κατά την προσέγγιση του στόχου και κατά τη διαφυγή του καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του καφεστιατορίου και της γύρω περιοχής τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία για εξετάσεις.

Ο 38χρονος Χ.Χ. συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα του φόνου, ενώ από το σπίτι του στην Πάφο, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top