ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ζητά από τα Κ-Μ να λάβουν μέτρα για υποστήριξη των αεροπορικών μεταφορών φορτίων

Η Κομισιόν ζητά από τα Κ-Μ να λάβουν μέτρα για υποστήριξη των αεροπορικών μεταφορών φορτίων

Η Κομισιόν καλεί τα Κράτη Μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις αεροπορικών μεταφορών φορτίων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημικής κρίσης, με επιχειρησιακά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχειας των βασικών μεταφορών, ιδίως για τα ιατρικά εφόδια και το προσωπικό.


Συγκεκριμένα, τα μέτρα περιλαμβάνουν έκκληση προς τα Κ-Μ να χορηγούν προσωρινές άδειες κυκλοφορίας για πρόσθετες μεταφορές εμπορευμάτων από χώρες εκτός της ΕΕ, ενώ συνιστάται να άρουν προσωρινά την απαγόρευση των πτήσεων νυχτερινών πτήσεων ή / και περιορισμούς στις θέσεις αερολιμένων για βασικές αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων και να διευκολύνουν τη χρήση επιβατηγών αεροσκαφών για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Τα πληρώματα αυτών των αεροσκαφών θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς μετακίνησης, εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Επιπλέον σημειώνεται ότι είναι σημαντικό οι ανοικτοί αερολιμένες να διαθέτουν ικανοποιητικές ικανότητες διαχείρισης του εναέριου φορτίου και να θεσπίζουν ειδικά μέτρα για το προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Τα έκτακτα μέτρα θα είναι προσωρινά και θα περιορίζονται στη διάρκεια της κρίσης του κορωναϊού.

Η Επίτροπος Μεταφορών, Άντινα Βαλεάν δήλωσε ότι οι αεροπορικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% του παγκόσμιου εμπορίου αξίας και αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για τη μεταφορά αγαθών.

"Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχειας αυτών των υπηρεσιών, ιδίως με τη χρήση αεροσκαφών μεταφοράς επιβατών. Τα προϊόντα που είναι ευαίσθητα στο χρόνο, όπως τα φάρμακα, πρέπει να μεταφέρονται αεροπορικώς.

Οι κατευθυντήριες γραμμές που εγκρίθηκαν σήμερα περιέχουν επίσης συστάσεις για την κατάργηση ή την ευέλικτη εφαρμογή απαγορεύσεων νυχτερινών πτήσεων ή περιορισμού των χρόνων χρήσης στα αεροδρόμια, καθώς και ειδικών μέτρων για το προσωπικό που ασχολείται με αερομεταφορές". 

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top