ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Λεμεσού: Τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων δεν μας εφησυχάζουν

Δήμαρχος Λεμεσού: Τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων δεν μας εφησυχάζουν

Ο Δήμος Λεμεσού παραμένει σε κινητοποίηση και κανένας δεν εφησυχάζει, παρά τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφει η Λεμεσός, τόνισε την Τετάρτη 8/4 ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαϊδης, υποδεικνύοντας πως πέραν των δυο χιλιάδων απολυμάνσεων γίνονται από τέσσερα συνεργεία του Δήμου.

 
Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου με εκπροσώπους των ΜΜΕ και εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων και υπηρεσιών του Δήμου, ο κ. Νικολαϊδης ανέλυσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και απάντησε στο ερώτημα γιατί η Λεμεσός καταγράφει τόσα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων.
 
"Οι δύσκολες στιγμές επιτάσσουν συστράτευση, σοβαρότητα, αυτοπειθαρχία και όλα όσα λέγονται και ακούμε καθημερινά", ανέφερε και υπενθύμισε ότι ο  Δήμος Λεμεσού, από την πρώτη στιγμή, συμμορφώθηκε πλήρως με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και εφάρμοσε ένα σύστημα αυστηρής επιτήρησης των μέτρων από λειτουργούς του Δήμου.
 
Σημείωσε εξάλλου ότι ο Δήμος Λεμεσού, ως ένας μεγάλος Δήμος, ήθελε να είναι "ένα βήμα πιο μπροστά από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης" και ως εκ τούτου τέθηκε άμεσα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, δημιούργησε ομάδα διαχείρισης της κρίσης, άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας του κλείνοντας τα γραφεία και τα ταμεία του, εξυπηρετούσε το κοινό χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του διαδικτύου και του τηλεφώνου, απαγόρευσε την άσκοπη διακίνηση σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους και προχώρησε σε έγκαιρες απολυμάνσεις.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, τέσσερα συνεργεία του Δήμου διενεργούν πέραν των δυο χιλιάδων απολυμάνσεων χώρων και σημείων στη βάση δεκαπενθήμενου προγράμματος, ενώ καθημερινές είναι οι απολυμάνσεις σε χώρους που θεωρούνται πιο εύκολα προσβάσιμοι στο κοινό.
 
"Απολυμαίνονται όλα τα δημοτικά κτίρια και δημόσιοι χώροι, 160 πάρκα με παιδότοπους και παιχνίδια, 200 στάσεις λεωφορείων, 500 παγκάκια δημόσιων χώρων, 100 διαβάσεις πεζών, 20 δημόσιες τουαλέτες και 1,300 σκυβαλοδοχεία και συμπιεστές σκυβάλων", ανέφερε ο κ.Νικολαϊδης.
 
Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης για ευπαθείς ομάδες δημοτών, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 19 Μαρτίου, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί πέραν των 400 τηλεφωνημάτων για παροχή βοήθειας, που σε ποσοστό 70% αφορά την παροχή τροφίμων. Το 40% των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν, συνέχισε, αφορούσε  άτομα άνω των 60 ετών και κυρίως άτομα που διαμένουν μόνα τους, ενώ 30% αφορούσε δημότες που ασθενούν και δεν έχουν κάποιον να τους φροντίζει.
 
Πέραν από το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης, υπέδειξε ο Νίκος Νικολαϊδης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε δημότες και προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό αιτητών για παροχή βοήθειας σε τρόφιμα, ενώ σε λειτουργία βρίσκονται και οι υπόλοιπες υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας του Δήμου, όπως το κέντρο στήριξης αστέγων "Σχεδία".
 
Υπενθύμισε δε ότι ο Δήμος πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους Υπηκόων Τρίτων Χωρών, στο πλαίσιο συντονισμού και καλύτερης εφαρμογής των μέτρων, ενώ σε συνεργασία με φιλοζωϊκές οργανώσεις, υπάλληλοι του Δήμου παρέχουν ξηρά τροφή και νερό σε αδέσποτα γατιά.
 
Επιπρόσθετα, θέλοντας να προσφέρει πολιτιστική διέξοδο στους δημότες, ο Δήμος Λεμεσού ξεκίνησε  διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου, υπό τον τίτλο "Μένουμε σπίτι με το Παττίχειο", συμπλήρωσε ο κ. Νικολαϊδης.
 
Ερωτηθείς για το που αποδίδει το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων στη Λεμεσό, απάντησε πως υπάρχουν πολλές ερμηνείες γι αυτό το φαινόμενο, λέγοντας πως " μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να είναι πιο πειθαρχημένοι οι Λεμεσιανοί, μπορεί γιατί δεν εμφανίστηκαν κάποιες συγκεκριμένες πηγές μόλυνσης από την αρχή".
 
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας του κράτους και ίσως μια επιδημιολογική έρευνα να απαντούσε το ερώτημα και να πρόσφερε στοιχεία που θα βοηθούσαν όλους μας και επανέλαβε εμφαντικά ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός στο Δήμο Λεμεσού.
 
Προειδοποίησε δε ότι σε περιπτώσεις ξένων πόλεων όπου χαλάρωσαν τα μέτρα λόγω χαμηλών ποσοστών κρουσμάτων, "αυτό γύρισε μπούμερανγκ", με αποτέλεσμα την αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού.
 
Την ίδια ώρα, ο κ.Νικολαϊδης ευχαρίστησε τους δημότες, που στην "συντριπτική πλειοψηφία τους" εφαρμόζουν τα μέτρα, το δημοτικό συμβούλιο και τους εργαζομένους στο Δήμο που βρίσκονται "στην πρώτη γραμμή" και ιδιαίτερα τους νοσηλευτές και γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.
 
Τέλος, ανέφερε πως αυτή η τηλεδιάσκεψη με λειτουργούς των ΜΜΕ αποτελεί την πρώτη από μια σειρά τηλεδιασκέψεων που θα προγραμματιστούν να γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, για καλύτερη ενημέρωση του κοινού.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top