Απευθείας χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης από την Τράπεζα της Αγγλίας

Απευθείας χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης από την Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να χρηματοδοτήσει απευθείας τις ανάγκες της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία και που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις αγορές ομολόγων.

Η τελευταία φορά που η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας παρενέβη κατ’ αυτόν τον τρόπο ήταν η περίοδος της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

Η κοινή ανακοίνωση της Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «ως προσωρινό μέτρο, θα παρασχεθεί μία βραχυπρόθεσμη πηγή πρόσθετης ρευστότητας στην κυβέρνηση εάν χρειαστεί να εξομαλυνθούν οι ροές ρευστού και να υποστηριχθεί η συντεταγμένη λειτουργία των αγορών κατά την περίοδο αναταραχής από τον Covid-19».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, που ανέλαβε τα καθήκοντα του μόλις λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, είχε προ ημερών εναντιωθεί στην πολιτική της «νομισματικής χρηματοδότησης», αλλά τώρα σημείωσε ότι η κίνηση δικαιολογείται από την αποστολή της κεντρικής τράπεζας να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευσε συνέντευξη του ΠτΔ ο Τραμπ: «Μεγάλο εμπόδιο» ο Ερντογάν στο Κυπριακό - Μόνη εκτός συνεργασιών η Τουρκία

Αναδημοσίευσε συνέντευξη του ΠτΔ ο Τραμπ: «Μεγάλο εμπόδιο» ο Ερντογάν στο Κυπριακό - Μόνη εκτός συνεργασιών η Τουρκία

Σαφές μήνυμα για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Κύπρου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στο Breitbart News, η οποία αναδημοσιεύθηκε και από τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social.

BEST OF TOTHEMAONLINE