ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στοπ στις πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία - 58 Τ/κ νεκροί

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στοπ στις πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία - 58 Τ/κ νεκροί

Δεν θα γίνει καμία πτήση από τη Βρετανία στα κατεχόμενα μέχρι τις 30 Απριλίου, δήλωσε ο «υπουργός συγκοινωνιών και μεταφορών», Τολγκά Ατακάν που χαρακτήρισε την κρίση του κορωνοϊού το δεύτερο μεγάλο τραύμα για την τ/κ κοινότητα από τα γεγονότα του 1963-1974.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ατακάν μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή στον «Μπαϊράκ» λέγοντας ότι έχουν περάσει από το πρώτο στάδιο της κατάστασης με τον κορωνοϊό στο δεύτερο, ο κίνδυνος από την πανδημία έχει περάσει και πρέπει όλοι να επικεντρωθούν τώρα στην ανθρώπινη υγεία.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο τραύμα για τους Τ/κ μετά την περίοδο ’63 – ’74, είπε, προσθέτοντας ότι περνάμε μια παγκόσμια κρίση, κανείς και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο και θα περάσουμε μια παγκόσμια ύφεση, όπου ο άνθρωπος θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να αποκαταστήσει και πάλι το αίσθημα της ασφάλειας.
 
Το ψευδοκράτος, είπε, έχει περιορισμένες δυνατότητες και οικονομικές πηγές και θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με αυτά.
 
Εισάκουσαν, συνέχισε, τις απόψεις των ειδικών και μέχρι τις 30 Απριλίου δεν θα έρθουν άλλες πτήσεις από τη Βρετανία, καθώς είναι περιορισμένες οι δυνατότητες τους για τη φιλοξενία και τον έλεγχο των ατόμων που βρίσκονται στην υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών, και πρόσθεσε ότι συνολικά υπό ελεγχόμενη απομόνωση έχουν τεθεί 1781 "πολίτες" του ψευδοκράτους.
 
Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος συνεχίζει να αναφέρεται στους θανάτους λόγω κορωνοϊού στην τ/κ κοινότητα στη Βρετανία. Εχουν φτάσει τους 59 με την Αφρίκα να σημειώνει σήμερα την τραγική ιστορία δύο αδερφών που έχασαν με μια εβδομάδα διαφορά τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον 62χρονο καθηγητή μαθηματικών Ερντάλ Γιλμάζ και τον 66χρονο αδελφό του Ερμπάϊ Γιλμάζ, που κατέληξε χθες, και οι δύο κάτοικοι Λονδίνου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top