ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΚΩΣΤΡΙΚΗΣ: Ο κίνδυνος που υπάρχει με τους αλλοδαπούς - ‘Είναι ομάδα πληθυσμού η οποία δεν έχει ελεγχθεί πλήρως’

Δρ. ΚΩΣΤΡΙΚΗΣ: Ο κίνδυνος που υπάρχει με τους αλλοδαπούς - ‘Είναι ομάδα πληθυσμού η οποία δεν έχει ελεγχθεί πλήρως’

Τους προβληματισμούς του έθεσε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, μέλος της Ομάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, σε ζητήματα μάλιστα που δεν έχουν μέχρι τώρα συζητηθεί, καθώς πολλοί τα θεωρούν ‘ζητήματα ταμπού’.

Σε δηλώσεις του, λοιπόν, στο Ράδιο Πρώτο, μετά και περιστατικά που συνέβησαν στην Ελλάδα, έθεσε δημόσια το ζήτημα που προκύπτει με τους αλλοδαπούς σε σχέση με την πανδημία. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα βρέθηκαν τουλάχιστον 150 νέα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, όπως και αρκετά κρούσματα σε καταυλισμό Ρομά στην πόλη της Λάρισας.

Προφανώς, προκύπτουν τόσο προβλήματα επικοινωνίας και κατανόησης των περιοριστικών μέτρων από τα άτομα αυτά, όσο και πρακτικής φύσεως ζητήματα, αφού λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων πολλοί ξένοι εργάτες που διαμένουν στην Κύπρο μένουν πολλοί μαζί σε μικρούς χώρους. Κατά τα λεγόμενα του Δρ. Κωστρίκη, «είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πολλοί από αυτά τα άτομα ζουν μαζί σε διαμερίσματα, ζουν πολλοί σε ένα δωμάτιο ή σε ένα υπνοδωμάτιο και δεν ξέρουμε ακόμα που βρίσκεται η λοίμωξη σε αυτές τις ομάδες των ανθρώπων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση στην Αραδίππου από γνωστό φούρνο. Όπως εξάλλου δηλώνει, «το εύρημα το οποίο έχουμε βρει στην Αραδίππου με το εργοστάσιο παραγωγής αρτοποιοίου είναι πολύ ενδεικτικό, διότι αυτοί οι 20 αλλοδαποί, 21 κατακρίβειαν, βρέθηκαν θετικοί μια φορά».

Όπως πρόσθεσε ο Δρ. Κωστρίκης, «υπάρχουν ακόμα ομάδες πληθυσμού στην Κύπρο οι οποίες κατά τη ταπεινή μου άποψη δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί πλήρως και θα σας μιλήσω πολύ ελεύθερα. Είναι οι ομάδες, π.χ., των αλλοδαπών, αυτοί που δούλευαν παλιά στις οικοδομές. Επίσης υπάρχει, εξ όσων καταλαβαίνω, και μια ομάδα, ένα σύνολο μάλλον αιτητών πολιτικού ασύλου τους οποίους επιτρέπεται να δουλεύουν ή επιτρεπόταν να δουλεύουν σε διάφορες δουλειές όπως είναι πλυσίματα αυτοκινήτων ή άλλες χειρωνακτικές δουλειές, τις οποίες δεν ελέγξαμε ακόμα ενδελεχώς».

Εάν υποτροπιάσει η κατάσταση, «θα μιλούμε για λοιμώξεις μεγάλων αριθμών πλέον», όπως δείχνει και το παράδειγμα της συστάδας λοιμώξεων στην Αραδίππου. «Εμένα προσωπικά με ανησυχεί αυτό το πράγμα», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top