ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Απαντά ο «Καπνός» για τις αντιδράσεις και τις ‘φωνές’ περί ακύρωσης των συμβάσεων της εταιρείας του με το κράτος

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Απαντά ο «Καπνός» για τις αντιδράσεις και τις ‘φωνές’ περί ακύρωσης των συμβάσεων της εταιρείας του με το κράτος

Φυσιολογικές θεωρεί τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τις συμβάσεις της εταιρείας του με το κράτος για τις δημόσιες συγκοινωνίες, ενώ την ίδια στιγμή διαβεβαιώνει ότι διασφαλίζεται επαγγελματικά ο κλάδος των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Αναστασίου, ιδιοκτήτη της «KAPNOS Airport Shuttle», ο οποίος μίλησε στο ThemaOnline για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Ως γνωστόν η εταιρεία του μαζί με την Malta Lines Ltd προχώρησαν στην σύσταση της κοινοπραξίας MLKP. Η τελευταία μέσω διαγωνισμού προσφορών κέρδισε τις συμβάσεις με το κράτος για τις συγκοινωνίες της Λευκωσίας και της Λάρνακας.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Αναστασίου και τον κάλεσε να τοποθετηθεί για τις αντιδράσεις των εταιρειών «Ζήνων» και ΟΣΕΛ. Οι δυο εταιρείες υποστηρίζουν πως η MLKP υπέβαλε προσφορές χωρίς να συμπεριλάβει έκθεση βιωσιμότητας σ΄ αυτές, που ήταν βασικός όρος του διαγωνισμού. Μάλιστα, κάνουν λόγο για τη δικαστική απόφαση (Επ. Δικαστήριο Αμμοχώστου) βάσει της οποίας η MLKP έχασε τη σύμβαση για την Αμμόχωστο, λόγω της παράλειψης να υποβάλει έκθεση βιωσιμότητας. «Πώς γίνεται να έχασε την σύμβαση με την Αμμόχωστο γι΄ αυτό τον λόγο και να κέρδισε τη σύμβαση για Λευκωσία και Λάρνακα;» αναφέρουν εκπρόσωποι της «Ζήνων» και του ΟΣΕΛ.

Ο κ. Αναστασίου, λοιπόν, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Επικαλέστηκε άλλες δικαστικές αποφάσεις που θεωρεί ότι επικυρώνουν τις συβάσεις που έχει η κοινοπραξία MLKP. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίου που ο καθένας πρέπει να σέβεται». Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως οι εταιρείες που αντιδρούν έχουν κάθε δικαίωμα να ενεργούν όπως νομίζουν για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. 

Μάλιστα, τόνισε ότι κανείς επαγγελματίας του κλάδου δεν θα μείνει στο δρόμο: «Βάσει των συμβάσεων αλλά και των ενεργειών της κοινοπραξίας μας, έχουν διασφαλιστεί θέσεις εργασίας. Πέραν τούτου, έχουμε δημιουργήσει επιπρόσθετες θέσεις εργασίας. Δίδουμε προτεραιότητα εκεί που πρέπει για να μην χάσει κανείς τη δουλειά του. Ήδη, μάλιστα, αρκετός κόσμος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα εργοδοτηθεί».

Ο κ. Αναστασίου μας παρέπεμψε μάλιστα στις προσφορές, τονίζοντας ότι με τις συμβάσεις που εξασφάλισε η MLKP, ο φορολογούμενος θα κερδίσει, όχι μόνο λόγω του επιπέδου των υπηρεσιών που θα προσφέρει από τον Ιούλιο η κοινοπραξία, αλλά και επειδή η προσφορά της ήταν οικονομικά πιο συμφέρουσα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του oi προσφορές της MLKP ήταν κατά δεκάδες εκατομμύρια πιο συμφέρουσες για τον φορολογούμενο. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top