ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μηχανήματα νέας τεχνολογίας ανανεώνει τον στόλο της η Eurogate

Με μηχανήματα νέας τεχνολογίας ανανεώνει τον στόλο της η Eurogate

Ο νέος εξοπλισμός στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων αυξάνει την παραγωγικότητα στο λιμάνι Λεμεσού.

Δύο νέα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα στοιβασίας κενών εμπορευματοκιβωτίων έρχονται να προστεθούν στον στόλο της Eurogate Container Terminal Limassol, αυξάνοντας την παραγωγικότητα στις εργασίες του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού.

Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης επενδύσεων, ύψους πέραν των €30 εκατομμυρίων από την Eurogate, η οποία περιλάμβανε την αγορά δύο υπερσύγχρονων γερανογεφυρών τύπου «super post panamax» και 17 νέων οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (straddle carriers), στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων έχει ήδη καταφθάσει αυτές τις μέρες το πρώτο από τα δύο ολοκαίνουρια τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα στοιβασίας κενών εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το δεύτερο μηχάνημα αναμένεται να παραληφθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Με την ανανέωση του στόλου μηχανημάτων της, η Eurogate στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας των εργασιών στο τερματικό για την πιο γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση των εμπορευόμενων, επιδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την πίστη του Ομίλου στις δυνατότητες και προοπτική του λιμανιού Λεμεσού, να καταστεί σημαντικός κόμβος διαμετακομιστικού φορτίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate, κ. Γιώργος Πούρος, δήλωσε πως «η αναβάθμιση του εξοπλισμού της εταιρείας είναι συνεχής, διασφαλίζοντας την ποιοτική και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και δημιουργώντας ένα σύγχρονο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων».

Eurogate

H EUROGATE Container Terminal Limassol Ltd είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού. Εργοδοτεί στην Κύπρο περισσότερα από 200 άτομα. Με στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, η εταιρεία επιδιώκει την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών του τερματικού και την αύξηση του όγκου εργασιών στο λιμάνι. Ο Όμιλος EUROGATE αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διαχειριστή σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη και χειρίζεται γύρω στα 14 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (TEU) σε 12 τερματικούς σταθμούς στη Γερμανία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Κύπρο. Ο Όμιλος εργοδοτεί περισσότερα από οκτώ χιλιάδες άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top