ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 26/04

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 26/04

Το κόστος που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία, δημοσκόπηση για το πως βλέπουν οι Κύπριοι την κατάσταση, οι κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, και η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα των εφημερίδων της Κυριακής 26/04.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χάσαμε ήδη 1,2 δις ευρώ» γράφει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ζημιά για την οικονομία από τους περιορισμούς και το κλείσιμο επιχειρήσεων, ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, δηλαδή 600 εκατομμύρια το μήνα και ότι όλα δείχνουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον μονόδρομος και δεν χωρά άλλη αναβολή, διαφορετικά η πανδημία του κορωνοϊού θα αποδειχθεί τελικά καταστροφικότερη από τη μεγάλη κρίση του 2012 - 13. Σε άλλο θέμα γράφει για οργή και χλευασμό κατά Τραμπ για τις «ενέσεις με απολυμαντικό». Αλλού, η «Α»  γράφει ότι με επιστολή που απέστειλε προς τον ΓΔ το Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο Ακιντζί ζητά απευθείας επικοινωνία με τον ΠΟΥ.
 
O «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Αβέβαιο το μέλλον βλέπουν οι Κύπριοι» προβάλλει δημοσκόπηση της RetailZoom για λογαριασμό του και γράφει ότι σταδιακά επήλθε κόπωση από τα μέτρα και οι Κύπριοι αδημονούν να κυκλοφορήσουν. Αλλού γράφει για τη χαλάρωση τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων. Σε άλλο θέμα ο «Π» προβάλλει δηλώσεις του Κωνσταντίνου Ιωάννου ότι «δεν θα διστάσουμε να επαναφέρουμε περιορισμούς» καθώς και ότι η ατυχία καταγραφής κρουσμάτων στα νοσοκομεία πολύ νωρίς δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε κακής οργάνωσης από πλευράς ΟΚΥπΥ, ούτε ελλείψεων σε αναλώσιμα και εξοπλισμό.
 
«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Εντολές Ερντογάν για ΑΟΖ» και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οδηγίες στην ΤΡΑΟ να «αξιοποιήσει τη συγκυρία» της απουσίας των εταιρειών που νομίμως δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ και να υπάρχει παρουσία και να διενεργούνται γεωτρήσεις.  Αλλού προβάλλει παρέμβαση του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, ότι η απουσία πανεπιστημιακού νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατέδειξε τη φτώχεια της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.  Σε άλλο θέμα ο «Φ» κάνει λόγο για τέλεια καταιγίδα για τις επιχειρήσεις.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ζωτικής σημασίας η λήψη κι άλλων μέτρων» προβάλλει συνέντευξη στις εσωτερικές της σελίδες του οικονομολόγου, Χάρη Σταυρινίδη, ο οποίος εκτιμά πως εάν το κράτος δεν μπορέσει να παρέμβει με περαιτέρω μέτρα οικονομικής στήριξης, τότε δυστυχώς θα επέλθουν πτωχεύσεις επιχειρήσεων στους τομείς που σήμερα πλήττονται περισσότερο. Αλλού γράφει ότι σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιούν 80 χιλιάδες άνθρωποι. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι το Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ προχώρησε στην ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση της Καρμιώτισσας.
 
Η αγγλόγλωση “Sunday Mail” υπό τον τίτλο «Αμφισβήτηση για απαγόρευση κυκλοφορίας» προβάλλει στο κύριο της θέμα επιστολή του επιδημιολόγου Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία τον καλεί να άρει τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας επιχειρηματολογώντας ότι ενώ οι αρχικοί φόβοι νομιμοποιούνταν τώρα γνωρίζουμε πολλά για τον ιό κάτι που αίρει την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων.  Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Κωσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόσφατες πληροφορίες για την πρώτη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων είναι ανακριβείς. Σε άλλο θέμα η CM γράφει ότι οι κηδείες στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας φέρνουν αντιμέτωπους τους πολίτες με νέες πραγματικότητες.
 
«Η Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Χαλαρώσεις με το σταγονόμετρο από 4 Μαΐου» γράφει ότι σε τροχιά λήψης σημαντικών αποφάσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και της οικονομίας του τόπου, η «Κ» παρουσιάζει το στρατηγικό πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων  το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο επί του οποίου η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει τις τελικές τις αποφάσεις. Αλλού, γράφει ότι ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές, η πολιτική ατζέντα διαφοροποιείται και τα κόμματα ψάχνουν το αφήγημα με το οποίο θα πορευθούν στις εκλογές. Σε άλλο θέμα η «Κ» γράφει ότι προχωρούν οι προβλέψεις για να θωρακιστούν οι τράπεζες.

Η κυριακάτικη «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ακάθεκτος ο Ερντογάν με ασκήσεις στην ΑΟΖ» γράφει ότι η Τουρκία όχι μόνο προχωρεί σε γεωτρήσεις εν μέσω κορωνοϊού αλλά χθες διενήργησε τρεις στρατιωτικές ασκήσεις στην κυπριακή θαλάσσια έκταση. Αλλού, γράφει για τον οδικό χάρτη για αποκλιμάκωση των μέτρων στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα, η «Σ» γράφει για τα σενάρια για τα σχολεία και ότι ο Υπουργός Παιδείας διαμηνύει ότι τα σχολείΑ είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν, άγνωστο το πότε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονιά.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top