ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επαναλειτουργία επιχειρήσεων - Χωρίς περιορισμούς στη διακίνηση

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επαναλειτουργία επιχειρήσεων  - Χωρίς περιορισμούς στη διακίνηση

Χωρίς περιορισμούς πραγματοποιείται η διακίνηση και η κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας από τη Δευτέρα (4/5) στα κατεχόμενα ενώ σε λειτουργία τίθενται δεκάδες επιχειρήσεις στον κατασκευαστικό τομέα, το λιανικό εμπόριο, το αυτοκίνητο και αλλού, με το «δημόσιο» όμως να εργάζεται με σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού, ηλεκτρονικά και με βάρδιες.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, από τις 6 το πρωί (4/5) οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιοριστικά μέτρα και εντός των πόλεων και μεταξύ αυτών. Μέχρι τις 15 Μαϊου ισχύει όμως η πλήρης απαγόρευση κατά την διάρκεια της νύχτας (21.00 – 06.00) αλλά και η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι ώρες λειτουργίας για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν από σήμερα έχουν καθοριστεί ανάλογα με την απαγόρευση της νύχτας, όπως και οι υπεραγορές που θα κλείνουν στις 8 το βράδυ. Τις Κυριακές θα είναι ανοικτές μόνοι οι υπεραγορές και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία και και βενζινάδικα. Οι τράπεζες δουλεύουν από σήμερα κανονικά.

Σχολεία όλων των βαθμίδων, χώροι εστίασης και συνάθροισης, όπως και κλειστά αθλητικά κέντρα, ξενοδοχεία και καζίνο, παραμένουν κλειστά μέχρι τις 15 Μαϊου. Από τις 11 του μήνα μπορούν να λειτουργήσουν χώροι εστίασης μόνο για παράδοση κατ’ οίκον εφόσον γίνουν διαγνωστικοί έλεγχο στο προσωπικό τους. Ωστόσο ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών εστιατορίων εκφράζει στην "Κίπρις" ενδοιασμούς για τη λειτουργία μόνο της παράδοσης κατ’ οίκον, δεν θα βγάζουν τα έξοδά τους, ούτε και είναι βέβαιοι ότι θα υπάρχει ζήτηση.

Στους χώρους εξυπηρέτησης πελατών είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση αντισηπτικών χεριών, η χρήση μάσκας, η τήρηση της κοινωνικής απόστασης.

Από σήμερα αρχίζει και η καταβολή του επιδόματος μισθού για τον ιδιωτικό τομέα μέσω του «ταμείου στήριξης ντόπιου εργατικού δυναμικού» ύψους 1500 ΤΛ (215 ευρώ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το «υπουργείο εργασίας» αίτηση για το επίδομα υπέβαλαν συνολικά 56.000 άτομα, εργαζόμενοι αλλά και ιδιοκτήτες. Θα συνεχίσει να καταβάλλεται μέχρι τις 8 Μαϊου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top