ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βύρας: Δεν δεχόμαστε επιπρόσθετη καθυστέρηση μετακίνησης εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από τη Λάρνακα

Βύρας: Δεν δεχόμαστε επιπρόσθετη καθυστέρηση μετακίνησης εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από τη Λάρνακα

Δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόφαση επιπρόσθετης καθυστέρησης στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, αναφέρει ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ Παναγιώτη Ολύμπιο.

Στην επιστολή του ο κ. Βύρας αναφέρεται «στην πρόθεση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για αγορά επιπρόσθετων ποσοτήτων καυσίμων, λόγω των χαμηλών τιμών και την αποθήκευση τους σε δεξαμενές στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη Λάρνακα, οι οποίες είναι άδειες μετά τη μετακίνηση τους στο Βασιλικό, για περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών».

Προστίθεται ότι το συγκεκριμένο θέμα «εξετάστηκε σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Μαίου και αποφασίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, η απόρριψη της παραχώρησης έγκρισης για αποθήκευση καυσίμων της ΑΗΚ στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη πόλη».

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «βασίστηκε στο γεγονός ότι μια εταιρεία ήδη έχει μετακινηθεί πλήρως στις εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό, ενώ η άλλη εταιρεία ολοκλήρωσε τις εγκαταστάσεις της και σύντομα, με την άρση των μέτρων λόγω κορονωϊού, θα πρέπει να μετακινηθεί μέσα σε 1 -2 μήνες».

Συνεπώς, προστίθεται, «οποιαδήποτε απόφαση επιπρόσθετης καθυστέρησης μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Σημειώνεται ακόμα ότι «η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε δέκτης έντονων αντιδράσεων και διαμαρτυριών από δημότες και επενδυτές, ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πέραν των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων μετακίνησης τους, θα επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λάρνακας αναγνωρίζει και ευχαριστεί τον Υπουργό Ενέργειας και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ για την ενέργεια τους να ζητήσουν «την συναίνεση του Δήμου Λάρνακας για την αποθήκευση των καυσίμων στη Λάρνακα» εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει σεβαστή».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top