ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 8/5

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 8/5

Το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, οι προβλέψεις για την οικονομία τα επόμενα χρόνια και οι εξελίξεις και αντιδράσεις σε σχέση με την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα Παρασκευή 8/5 στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φεύγει ο κορωνοϊός έρχονται τα κόμματα» και γράφει ότι ξανάπιασε δουλειά η αντιπολίτευση για να σπάσει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης, η οποία είναι στα ύψη λόγω των θετικών χειρισμών της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σχέδιο απευθείας στήριξης πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, στοχευμένες κρατικές εγγυήσεις €1,5 δισεκατ. καθώς και σχέδιο φορολογικών κινήτρων σε ιδιοκτήτες που θα προχωρήσουν σε μείωση των ενοικίων. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι για το πρωτόκολλο υγιεινής στα σχολεία και αναφέρει ότι γύρω στα δύο μέτρα θα είναι η απόσταση των μαθητών στις τάξεις.
 
Με τίτλο «Νέο πακέτο στήριξης για μικρές επιχειρήσεις» ο «Πολίτης» γράφει στο κύριό του θέμα πως το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, το οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, παρέχει μια επιπλέον διακριτή βοήθεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη μάζα της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Αλλού, γράφει ότι καθοδηγητική επιτροπή, την ίδρυση της οποίας ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, αρχίζει από σήμερα να μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα αποκατασταθεί η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με τον έξω κόσμο. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι ελλείψει δεδομένων που να απαντούν με επιστημονική τεκμηρίωση σε ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά της νόσου COVID-19 στον παιδικό πληθυσμό, οι απόψεις των επιστημόνων για την επαναλειτουργία των σχολείων διίστανται, προκαλώντας σύγχυση.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Πλήρης ανάκαμψη μέχρι 2023» γράφει ότι αν και η κατάσταση της οικονομίας για το 2020 περιγράφεται με γκρίζα χρώματα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας 2020-2023 το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, εντούτοις εκφράζεται και η αισιοδοξία πως μέχρι το 2023 η ανάπτυξη θα έχει ανακτηθεί πλήρως. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι αλαλούμ επικράτησε αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία και την πατρότητα της ιδέας και ότι τοποθετήσεις των επιστημόνων απέδειξαν ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέντε φάκελοι στάλθηκαν προχθές στη Νομική Υπηρεσία που αφορούσαν  την παραβίαση των διαταγμάτων διακίνησης από πιστούς ή ιερωμένους.
 
«Άκουσαν την ΟΕΒ αντί τους επιδημιολόγους» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι την σφραγίδα της ΟΕΒ έχει η απόφαση του Προεδρικού να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις τάξεις παρά τις αντίθετες απόψεις μελών της επιδημιολογικής ομάδας, αλλά και πριν να προηγηθεί η επιδημιολογική αξιολόγηση που είναι ορισμένη για αύριο Σάββατο. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη θέση της ΠΟΒΕΚ ότι «τα κονδύλια μέσω τραπεζών δεν φτάνουν ποτέ στους μικρούς», προσθέτοντας ότι ζητάει απευθείας ρευστότητα από τον ΟΧΣ. Αλλού η «Χ» γράφει ότι με το εξευτελιστικό επίδομα των €900 στηρίζει η κυβέρνηση τους ανθρώπους του Πολιτισμού για κάλυψη εξόδων τριμηνίας και ότι η χορηγία αφορά άτομα τα οποία δεν έχουν λάβει κάποιο βοήθημα στα πλαίσια των γενικότερων μέτρων.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Σχέδια για ψηλά κτήρια σε ιστορική οδό» γράφει ότι οι κάτοικοι της οδού Γλάδστωνος στην Λευκωσία είναι θυμωμένοι και έκπληκτοι από τα σχέδια για την ανέγερση πέντε πύργων 16 ορόφων στο δρόμο τους. Αλλού, η “CM” γράφει ότι η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 21 Μαΐου συνάντησε την αντίθετη άποψη ορισμένων συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων την Τετάρτη και ακολούθως την πρόκληση σύγχυσης την Πέμπτη καθώς ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης εξέφρασε έκπληξη από την απόφαση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργικό ενέκρινε αναθεωρημένα σχέδια για υποστήριξη των επιχειρήσεων.
 
Ο «Αντίλογος» με τίτλο «Προχωράμε με θετικό πρόσημο» γράφει ότι με θετικό πρόσημο αξιολογούνται οι πρώτες τέσσερις ημέρες εφαρμογής των χαλαρώσεων που αποφάσισε η Κυβέρνησης, με τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες που επαναδραστηριοποιήθηκαν να επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση και να τηρούν τα πρωτόκολλα. Αλλού γράφει ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αντρέα Μωυσή «Ο καμός του Λυσιώτη». Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του Πέτρου Καραγιάννη ως προς το ποιες μάσκες είναι επικίνδυνες.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Μειωμένων αντιστάσεων η κυβέρνηση!» και γράφει για ασύμμετρη χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για ασάφειες στις αποφάσεις της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων διακίνησης. Αλλού γράφει για αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Φρενάρους. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για «απόλυτο μπάχαλο» με τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων καθώς και ότι η ΟΕΒ έδωσε το πρόσταγμα.
 
Το «Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Διχάζει η επιστροφή στα σχολεία» κάνει λόγο για ανησυχίες γονέων εκπαιδευτικών και γράφει ότι στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου η οποία αρχίζει μαθήματα στο σχολείο από τις 11 του μήνα και ότι στις 9 Ιουνίου ξεκινούν και οι Παγκύπριες Εξετάσεις. Αλλού γράφει ότι ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσεται στην Ιταλία από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Takis, διαθέτει αντισώματα που δημιουργήθηκαν σε ποντίκια και επιδρούν σε ανθρώπινα κύτταρα. Αλλού γράφει για τον τρόπο υπολογισμού των αιτιών θανάτου και κατά πόσο αιτία είναι η COVID-19.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top