ΚΥΠΡΟΣ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στη Λάρνακα! Όσα λέχθηκαν στη διάσκεψη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στη Λάρνακα! Όσα λέχθηκαν στη διάσκεψη

«Από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας οι αγώνες του τρίτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ.

Μια διοργάνωση που πριν ακόμη ξεκινήσει, έχει καταγράψει δυο σημαντικά ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και αθλητριών που ξεπέρασαν τους 500 και ρεκόρ συμμετοχής χωρών, που έφτασαν τις 76, από τις πέντε Ηπείρους»! Τα πιο πάνω αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της ΣΚΟΚ κ. Δημήτρη Λόρδο, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας, εν όψει της διοργάνωσης των πιο πάνω αγώνων, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στη σημασία της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ τόνισε ότι, «οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και όλες οι μεγάλες σκοπευτικές διοργανώσεις που αναλαμβάνει η ΣΚΟΚ, δεν συμβάλλουν μόνο στην προβολή και την αναβάθμιση του κυπριακού αθλητισμού, αλλά εκπληρούν και πολλούς άλλους στόχους του ΚΟΑ, του ΚΟΤ και του Κράτους γενικότερα, αφού η ίδια η διοργάνωση πέρα από τον καθαρά αθλητικό χαρακτήρα της, συμβάλλει και στην καθιέρωση της Κύπρου ως προσφιλούς αθλητικού προορισμού, καθώς και στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και μάλιστα του “ποιοτικού τουρισμού”».

Από αθλητικής πλευράς οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF και ειδκά φέτος, η διοργάνωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού θα δοθούν άλλες 10 «κάρτες» (Quota Places), για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Με βάση το πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι αγώνες ξεκινούν επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Το Σάββατο 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης του Ζήνωνα, στην οποία μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Olegario Vaskes Rana, o γενικός γραμματέας της ISSF, Franz Schreiber και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Lutsiano Rossi, ενώ τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μεταφέρει στην  τελετή, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου.

Κυπριακές συμμετοχές

Από κυπριακής πλευράς, η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει στους αγώνες με τους Γιώργο Αχιλλέως, Ανδρέα Χάσικο και Αντώνη Ανδρέου στο σκητ ανδρών, τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου στο σκητ γυναικών, τους Γεωργία Κωνσταντινίδου, Μάριο Σοφοκλέους, Γιάννη Αηλιώτη και Ανδρέα Μακρή στο τραπ και τους Στέφανο Θεοδότου, Λεόντιο Λεοντίου και Παναγιώτη Πουρίκκο στο διπλό τραπ.

Διαιτησία και Επιτροπές

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής θα διαιτητεύσουν 15 διεθνείς διαιτητές, όλοι Κύπριοι, υπο την αρχιδιαιτησία του κ. Κωστάκη Ξενοφώντος. Άλλοι τρεις Κύπριοι αξιωματούχοι θα έχουν οριστεί από την ISSF, στις δυο Επιτροπές της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Λορδος στην Επιτροπή Εφέσεων, ενώ οι Λουκάς Ψημολοφίτης και Σωτήρης Σωτηρίου έχουν οριστεί μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής.

Τηλεοπτική κάλυψη

Όπως ανάφερε ο κ. Λόρδος, «οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής θα καλύπτονται ζωντανά από το τηλεοπτικό συνεργείο της ISSF TV. Θέλουμε να πιστεύουμε – τόνισε - πως οι διαπραγματεύσεις του ΡΙΚ και της ISSF TV, και με τη δική μας μεσολάβηση, θα έχουν αίσια κατάληξη και οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντάνα από την τηλεόταση του ΡΙΚ, τους τελικούς, τόσο του σκητ όσο και του τραπ, στους οποίους ευελπιστούμε πως θα προκριθούν και δικοί μας αθλητές».

Τελειώνοντας ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ομοπσονδίας του και της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργανώσης για τη στήριξη τους και ευχαρίστηε ιδιαίτερα το δήμαρχο Λάρνακας και την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης για την πολύπλευρη βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Λάρκακας

Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε και ο δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια η Λάρνακα και τόνισε ότι η πόλη του Ζήνωνα, έχει αποδειχθεί ένας άριστος τουριστικός προορισμός, ο οποίος συνδυάζει την πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή με τα πολύ ωραία ξενοδοχεία, τις βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία παραλίες και την όλη προσφορά της για καλή τουριστική ζωή.

Αναφερόμενος στους επικείμενους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, ο κ. Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε τη ΣΚΟΚ και τον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για τη συνεργασία τους και εξέφρασε την πεποίθηση, πως η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία χάρη στις οργανωτικές ικανότητες και την εμπειρία των ανθρώπων της κυπριακής σκοποβολής, αλλά και οι Κύπριοι αθλητές, θα πετύχουν και αυτή τη φορά μεγάλες παγκόσμιες διακρίσεις.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ Ν. ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 11.30 π.μ., ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Αγαπητέ  Πρόεδρε της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου  κ.Δημήτρη Λόρδε

Αγαπητέ  Α' Αντιπρόεδρε της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου και Πρόεδρε του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας κ. Προκόπη Γαβριηλίδη

Αγαπητέ  Τεχνικέ Διευθυντή της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου κ. Πέτρο Κυρίτση

Αγαπητοί φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι γνωστό ότι όσον αφορά τον αθλητισμό, η πόλη της Λάρνακας, αποτελεί ένα άριστο προορισμό, ο οποίος έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τόσο της Κύπρου, όσο και όλου του κόσμου. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού ήδη έχουν προγραμματιστεί  πολλές αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

Μια από αυτές, είναι η διεξαγωγή των Αγώνων του 3ου φετινού Παγκόσμιου  Κυπέλλου Σκοποβολής, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην πόλη μας από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 4 Μαΐου 2015, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου και το Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας και θα συμμετέχουν πέραν των 500 αθλητών από 76 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Μαζί με τους αθλητές θα παρευρεθούν συνοδοί, προπονητές, ξένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και διάφοροι άλλοι διεθνείς παράγοντες του αθλητισμού.

Η πόλη της Λάρνακας, έχει την πολυτέλεια να συνδυάζει την πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει σε συνδυασμό με τα πολύ ωραία ξενοδοχεία της, τις  βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραλίες της, τις καφετέριες, τα καταστήματα και τη νυκτερινή διασκέδαση που προσφέρει. Μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δυο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης -  Beach Volley, έχει πλέον έχει καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων κα ιδιαίτερα αυτών της παγκόσμιας εμβέλειας και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Ομοσπονδία Σκοποβολής Κύπρου καθώς και τον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για τη συνεργασία. Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους κυβερνητικούς, όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία  είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας.

Ο Δήμος Λάρνακας ως προοδευτικός Δήμος, προσπαθεί να κτίσει και να επενδύσει σε μια αμφίδρομη σχέση και συνέργεια μεταξύ του Δήμου Λάρνακας, της κοινωνίας και των πολιτών.

Ειδικά για την επικείμενη παγκόσμια διοργάνωση, και γνωρίζοντας πολύ καλά, τόσο τις οργανωτικές ικανότητες των αξιωματούχων της σκοποβολής όσο και τις παγκόσμιες επιτυχίες των σκοπευτών και σκοπευτριών μας, ευχόμαστε τόσο στη ΣΚΟΚ και στο Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας, όσο και στους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος, κάθε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top