ΚΥΠΡΟΣ: ‘Μεταφέρεται’ η Βουλή - Την ερχόμενη Τρίτη (19/05) θα γίνει η πρώτη Ολομέλεια

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Μεταφέρεται’ η Βουλή - Την ερχόμενη Τρίτη (19/05) θα γίνει η πρώτη Ολομέλεια

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αρχηγών, έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για μεταφορά μέρους των εργασιών του Σώματος στο Συνεδριακό. Θα αφορά στις εργασίες Ολομέλειας και συνεδριάσεων Επιτροπών.

Μετά και τις μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, η Βουλή προχώρησε στη λύση του Συνεδριακού Κέντρου, ως λύση ανάγκης, καθώς τα μέτρα ασφαλείας απαιτούν μεγαλύτερο χώρο.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη(14/5) συνέρχεται η Ολομέλεια , στη Βουλή(στα πρότυπα των τελευταίων συνεδριάσεων) και λαμβάνει τη σχετική απόφαση.

Η πρώτη Ολομέλεια στο Συνεδριακό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη(19/5).

Απο την ερχόμενη Τετάρτη(20/5) , θα μπορούν να αρχίσουν οι συνεδρίες Επιτροπών στο Συνεδριακό.

Οι συνεδρίες Ολομέλειας και Επιτροπών στο Συνεδριακό, θα ειναι κανονικές συνεδρίες και θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη.

Στο μεταξύ και αν καποια Επιτροπή κρίνει οτι υπάρχει μείζων λόγος άμεσης συνεδρίας με φυσική παρουσία πριν την Τεταρτη 20/5, μπορεί να συνεδριάσει σε μιά από τις τρείς αίθουσες της Βουλής που υπό όρους ενέκριναν οι αρχές, με πλήρη ευθύνη τήρησης των διαταγμάτων υγείας στον πρόεδρο εκάστης Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ»

ΠτΔ: «Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ»

Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους στην ΕΕ, με επίπεδο αισθητά χαμηλότερο από τον μέσο όρο τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, ανέφερε σε σημερινή του ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.