ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΔΥ: Γραπτό διάβημα προς ΥΠΟΙΚ για άρση απόφασης κατάργησης ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς

ΠΑΣΥΔΥ: Γραπτό διάβημα προς ΥΠΟΙΚ για άρση απόφασης κατάργησης ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς

Η ΠΑΣΥΔΥ θα προβεί σε γραπτό διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, με το οποίο θα ζητήσει άρση της απόφασης για κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς, που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την εγκύκλιο Αρ. 1623, ημερ. 12 Ιουνίου 2020, με θέμα  «Κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων Κατηγορίας Β του καταλόγου των ευπαθών ομάδων και εργαζόμενων γονέων που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας», η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο της εγκυκλίου και αναφέρει ότι στο ίδιο πλαίσιο θα ζητήσει όπως μη προωθηθεί τυχόν κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονται αυτή τη στιγμή στους γονείς για παραλαβή των παιδιών τους.

Επισημαίνει το γεγονός ότι «η απόφαση για κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους γονείς εκδόθηκε σε νεκρό χρόνο με ημερομηνία εφαρμογής την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, με αποτέλεσμα να καταλάβει εξαπίνης τους γονείς στους οποίους δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για τις απαιτούμενες διευθετήσεις για τη φύλαξη των παιδιών τους».
 
Σημειώνει ότι «η προαναφερόμενη απόφαση λήφθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, που οριοθετείται στις 26 Ιουνίου, και σύμφωνα με τις προηγούμενες εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών οι διευκολύνσεις και οι ρυθμίσεις για τους γονείς επρονοείτο ότι θα ίσχυαν μέχρι τουλάχιστον αυτή την ημερομηνία, αφήνοντας στην ουσία γονείς και παιδιά μετέωρους».
  
Επιπρόσθετα, η ΠΑΣΥΔΥ θα ζητήσει να ληφθούν υπόψη ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία/βρεφοκομικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εκ περιτροπής φοίτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

«Συνεπώς», καταλήγει, «θα υποδειχθεί ότι η κατάργηση της ειδικής άδειας για φροντίδα παιδιού αποτελεί εσπευσμένη απόφαση, που θα δημιουργήσει ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα στους γονείς και τα παιδιά που επηρεάζονται».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top