ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Γιατρός 'μαϊμού' άφησε παιδιά να πεθάνουν - Εξαπάτησε επιφανείς και έξυπνους επιχειρηματίες

ΕΛΛΑΔΑ: Γιατρός 'μαϊμού' άφησε παιδιά να πεθάνουν - Εξαπάτησε επιφανείς και έξυπνους επιχειρηματίες

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το πως ένας άνδρας κατάφερε να ξεγελάσει τόσο κόσμο και να τον εμπιστευτούν γονείς οι οποίοι θρήνησαν τα παιδιά τους.

Ο 47χρονος απατεώνας, έχει πέρα από τις 'ιδιότητες' που προσέδιδε στον εαυτό του και τον μισό ποινικό κώδικα αφού διώκεται για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Ο συλληφθείς παρίστανε τον γιατρό κι έπειθε τους ασθενείς με βαριές ασθένειες να διακόψουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, και ένας 78χρονος να χάσουν τη ζωή τους.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο 47χρονος γιατρός – «μαϊμού» υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι δεν έχει κάποιο ιατρείο στην Αθήνα διότι η δουλειά του ήταν στην Ελβετία και πως διατηρεί συνεργασίες με κάποια διαγνωστικά κέντρα και κλινικές ως εξωτερικός συνεργάτης.

Οπως ανέφερε η μητέρα ενός θύματος «Μας είπε ότι η δουλειά του ήταν σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, στο οποίο μάλιστα νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του και πως επιλέγει κάθε χρόνο να βοηθά ελληνόπουλα. Ότι υπάρχει πρωτοποριακή θεραπεία -ιατρικής φύσεως πάντα- όχι εναλλακτική, η οποία είναι υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων».

Η έρευνα για τον εμφανιζόμενο ως γιατρό διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσουν οι αρχές στα ίχνη του.

Ο 47χρονος κατάφερε και εξαπάτησε επιφανείς και έξυπνους επιχειρηματίες. Οπως φαίνεται στην ατζέντα του διαφημιζόταν ότι είχε πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ για τις ανάγκες της απάτης του γινόταν και μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία, ενώ μετατρεπόταν και σε στρατιωτικό γιατρό, που υποσχόταν ακόμα και μεταθέσεις.

Μαζί με συνεργούς του , όπως αναφέρουν δημοσιεύματα , ο 47χρονος μαζί με συνεργούς, κατάφερε να εξαπατήσει και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και να του αποσπάσει 52 εκατομμύρια ευρώ διότι είχε, δήθεν, στην κατοχή του αρχεία της CIA και θα του πωλούσε δορυφορικά συστήματα. Μάλιστα τον έπεισε και ναύλωσε αεροπλάνο για να φέρει επενδυτές από την Κίνα. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ αφού στο φως της δημοσιότητας ήρθε και ακόμα ένα γεγονός ότι ο 47χρονος φέρεται να είχε πείσει άλλο γιατρό πως θα τον κάνει διευθυντή στην κλινική στη Γλυφάδα που θα έχτιζε το Βατικανό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top