ΠΑΡΑ-THEMA

Αντιπαράθεση για τον Μαλαισιανό επενδυτή 'Τζόν Λόου' στην Κυπριακή Βουλή - 'Γίναμε διεθνώς ρεζίλι'

Αντιπαράθεση για τον Μαλαισιανό επενδυτή 'Τζόν Λόου' στην Κυπριακή Βουλή - 'Γίναμε διεθνώς ρεζίλι'

Δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι έμμεσες και άμεσες βολές εκατέρωθεν, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Στη συζήτηση φυσικά, εμφανίστηκε και ο πολυδιαφημιζόμενος Τζον Λόου.

Ο κ. Νουρής, δεν άφησε αναπάντητα τα «κατηγορώ» τόσο των βουλευτών του ΑΚΕΛ, όσο και του κ. Περδίκη, οι οποίοι άφησαν αιχμές για αναξιόπιστο πρόγραμμα επενδύσεων, το οποίο αμαυρώνει το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργίου του ΑΚΕΛ, είπε ότι «η χώρα μας έγινε διεθνώς ρεζίλι».

Ο κ. Νουρής, λοιπόν, στις απαντήσεις του στα αρχικά ερωτήματα των βουλευτών, είπε ότι «κάποιοι από εμάς φροντίσαμε να γίνει η χώρα μας διεθνώς ρεζίλι, φουσκώνοντας θέματα που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν υπήρχαν». Εξηγώντας για το νομικό αξίωμα περί μη καταδίκης πριν τη δίκη, πρόσθεσε επίσης ότι «δεν μας επιτρέπει να λέμε σήμερα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να πολιτογραφηθεί. Το ζητούμενο είναι την δεδομένη στιγμή ποια δεδομένα ίσχυαν και ποια κριτήρια λήφθηκαν» συμπλήρωσε.

Δεν έμεινε αναπάντητη η κατηγορία από την κ. Μαύρου, η οποία, καθώς στηλίτευε την αργοπορία της Επιτροπής για αξιολόγηση των 11 φακέλων για ανάκληση των διαβατηρίων (σ.σ 29 περιπτώσεις, 11 επενδυτές και μέλη των οικογενειών τους), είπε ότι «το ρεζίλεμα διεθνώς δεν προήλθε γιατί ανακάλυψε κάποιος δημοσιογράφος ή κάποιος βουλευτής τον Τζόν Λόου. Προήλθε γιατί είμαστε γενικότερα κάτω από το μικροσκόπιο».

Συμπληρώνοντας επίσης, ότι οι αναφορές για άτομα από «εδώ» (εννοώντας την Επιτροπή) που κατηγορούν χωρίς λόγο, δεν χρειάζονται.

Με τη σειρά του ο κ. Νουρής, απάντησε ότι το «εδώ» είναι δική τους ερμηνεία.

Αναλυτικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ

Γ. Τατ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top