ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν έχουν λάβει επίδομα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι - Η εξήγηση σύμφωνα με το υπ. Εργασίας

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν έχουν λάβει επίδομα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι - Η εξήγηση σύμφωνα με το υπ. Εργασίας

Όσες πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα τέκνων, θα το πάρουν μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες στην εξέταση των αιτήσεών τους.

Γιώργος Τάττης

Αυτή ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Εργασίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία του ThemaOnline με τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, μετά από καταγγελία που δεχθήκαμε για καθυστερημένες πληρωμές σε οικογένειες.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Δημόπουλος, «η συντριπτική πλειοψηφία έχει πληρωθεί. Υπάρχουν όμως κάποιες αιτήσεις που ακόμη εξετάζονται, όπως και κάποιες άλλες από τον φάκελο των οποίων λείπουν κάποια δικαιολογητικά». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες, θα προχωρήσει το Υπουργείο με τις πληρωμές.

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη πληρωμή του επιδόματος ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (30/06).

Το ThemaOnline επικοινώνησε επίσης με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, όπου μας ειπώθηκε ότι υπάρχει ενημέρωση από μερίδα πολυτέκνων, οι οποίο εξακολουθούν να μην έχουν πληρωθεί. Η Οργάνωση έχει επιδιώξει τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς κάποια επιτυχία. Εάν δεν υπήρχε ανταπόκριση μέχρι και αύριο (σημ. 02/07), θα επιδιωκόταν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπηρεσία.

Όπως εξήγησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), πιθανότητα αυτό να αφορά δύο κατηγορίες δικαιούχων:

* Κάποια άτομα που δεν έπρεπε να προβούν σε νέα αίτηση, λόγω του ότι ήταν δικαιούχοι και το 2019, αλλά προέβησαν σε νέα δήλωση.

* Όσοι έκαναν αίτηση για το 2020 και αναμένουν έγκριση.

Παρόλα αυτά, η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων έθεσε θέμα επικοινωνίας με το Υπουργείο Εργασίας, καθώς το τηλέφωνο 1434 που έχει δοθεί, μεταξύ άλλων και για την εξυπηρέτηση των πολυτέκνων, σπάνια απαντά. Επίσης, υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής και πολλές φορές δίνονται λάθος απαντήσεις στον κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top