ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Το 70% της έκρηξης εκτονώθηκε στη θάλασσα - Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Το 70% της έκρηξης εκτονώθηκε στη θάλασσα - Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους

Συγκλονιστικά είναι τα δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την τρομακτική έκρηξη στην Βηρυτό που σημειώθηκε την Τρίτη (04/08).

Μέχρι στιγμής ο επίσημος αριθμός των νεκρών βρίσκεται στους 135, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού, οι νεκροί ξεπερνούν τους 170, ενώ περισσότεροι από 5.500 είναι οι τραυματίες.

Την ίδια ώρα, μέσα στο χάος που διαδραματίζεται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ο αριθμός των αγνοούμενων είναι άγνωστος, ενώ 400 σπίτια και καταστήματα που βρίσκονταν στα πρώτα 7 χιλιόμετρα από την έκρηξη έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Πέραν τούτου,  η οικονομική ζημιά για τον Λίβανο είναι τεράστια αφού το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ζημιά 5 δισ. δολαρίων.

Χαρακτηριστικό της ισχύς που χτύπησε την πόλη είναι πως ακόμα και πέρα από την «κόκκινη» ζώνη των 7 χιλιομέτρων έχουν αναφερθεί πολλοί νεκροί.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 70% της έκρηξης, εκτονώθηκε στην θάλασσα και οι καταστροφές που βλέπουμε αφορούν μόνο το 30% της ισχύος της. Εάν ήταν διαφορετικά προσανατολισμένη η συγκεκριμένη αποθήκη δεν θα υπήρχε τίποτα σήμερα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι καταγράφηκε σεισμική δόνηση σχεδόν 4,5 Ρίχτερ στην επιφάνεια της γης.

Θυμίζουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της γειτονικής χώρας για βοήθεια αφού δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Αστυνομίας που μεταφέρουν ομάδα της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ μαζί με εκπαιδευμένους σκύλους, βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης (05/08) στο Λίβανο, έτσι ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top