Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καταδικάζει την επίθεση κατά νοσηλεύτριας

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καταδικάζει την επίθεση κατά νοσηλεύτριας

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταδικάζει την απαράδεκτη, όπως αναφέρει, επίθεση εναντίον Νοσηλευτικής Λειτουργού, μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, από πολίτη που έχρηζε περίθαλψης και μεταφοράς σε νοσοκομειακή μονάδα, καθώς και κάθε περιστατικό βίας εναντίον των νοσηλευτών.

Σε σχετική ανακοίνωση, η συντεχνία λέει ότι προβληματίζεται ιδιαίτερα για την κατάσταση που βιώνουν οι νοσηλευτές κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντός τους «με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης και επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγείας».

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας τα τελευταία χρόνια, που έχουν καταγραφεί εναντίον των συναδέλφων από πολίτες σε ώρα καθήκοντος, είναι πλέον προφανές ότι οι νοσηλευτές καλούνται να εργαστούν υπό δύσκολες και επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, τόσο στον εξωνοσοκομειακό όσο και στον ενδονοσοκομειακό χώρο της υγείας», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Επίσης επισημαίνεται πως «οι νοσηλευτές συνεχίζουν να εργάζονται και να εκτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και σθένος για να παρέχεται σε καθημερινή βάση ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα και περίθαλψη στον πάσχοντα. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των συναδέλφων νοσηλευτών θέτουν επιτακτικά την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους Νοσηλευτικούς Λειτουργούς».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες και την ανάγκη για διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας, κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, καλεί το κράτος να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες και να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE