ΔΙΕΘΝΗ

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων και νοσηλείας καταγράφηκε στη Γαλλία, τι επικρατεί διεθνώς

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων και νοσηλείας καταγράφηκε στη Γαλλία, τι επικρατεί διεθνώς

Στη Γαλλία καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι νοσηλείες.

 
Επιπρόσθετα, στην Κίνα καταγράφηκαν 10 "εισαγόμενα" κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, στην Βραζιλία σημειώθηκαν 907 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 51.194 κρούσματα μόλυνσης, στη Νότια Κορέα σημειώθηκε ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και τρεις εβδομάδες, στο Μεξικό καταγράφηκαν 522 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 6.196 κρούσματα μόλυνσης, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.023 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 50.633 κρούσματα μόλυνσης, στη Λιβύη σημειώθηκε ρεκόρ 672 κρουσμάτων και 8 θανάτων και στο Ιράκ σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων, ενώ τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.
 
Γαλλία
 
Στη Γαλλία καταγράφηκαν χθες Παρασκευή σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, νέο ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών. 
 
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας επεσήμαναν ότι χθες εντοπίστηκαν 8.975 νέα κρούσματα covid-19, σχεδόν 1.500 περισσότερα από τις 31 Μαρτίου όταν είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ (7.578) κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία.
 
Η άνοδος των κρουσμάτων, που οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ, οδήγησε περισσότερα από δέκα σχολεία να κλείσουν, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. 
 
Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα ήταν 6.011, την ώρα που στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά την άρση του δίμηνου lockdown στη Γαλλία, ήταν μόλις 272. 
 
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 309.156, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 30.686. 
 
Κίνα
 
Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από 25 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τα κρούσματα ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.
 
Κατά τα δεδομένα του υπουργείου, συμπληρώθηκε η 20ή συνεχόμενη ημέρα που δεν εντοπίστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα.
 
Εξάλλου, ακόμη 21 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 194 ασθενείς, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, θεωρείται πως έχουν αναρρώσει 85.284 άνθρωποι.
 
Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.
 
Βραζιλία
 
Η Βραζιλία κατέγραψε ακόμη 907 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 51.194 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον ημερήσιο απολογισμό που είχε δημοσιοποιήσει λίγη ώρα νωρίτερα.
 
Πλέον στον γίγαντα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται σε 125.521 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 4,1 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.
 
Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.
 
Νότια Κορέα
 
Η Νότια Κορέα κατέγραψε ως τα μεσάνυκτα χθες Παρασκευή 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό εδώ και τρεις εβδομάδες, αφού έθεσε σε ισχύ πιο αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να αναστείλει την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος της covid-19.
 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 21.010 και οι νεκροί σε 333, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κορεατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC). 
 
Τα χθεσινά κρούσματα ήταν τα λιγότερα μετά το ξέσπασμα μιας μεγάλης επιδημικής εστίας που προήλθε από μέλη ευαγγελικής εκκλησίας τα οποία συμμετείχαν σε πολιτική συγκέντρωση στις 15 Αυγούστου. 
 
Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 κυμαινόταν γύρω στα 200, αφού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο υψηλότερο σημείο του, 444, ένδειξη ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. 
 
Μεξικό
 
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 522 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.196 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 66.851 νεκρούς επί συνόλου 623.090 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
 
Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.
 
ΗΠΑ
 
Η ανανεωμένη πρόβλεψη ενός μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές κάνει λόγο για 410.000 θανάτους Αμερικανών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
 
Κατά τη νεότερη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.
 
Το σύνολο των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου "είναι 410.000ϊ αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς", προειδοποιεί το IHME.
 
Στην περίπτωση που υιοθετείτο στην Ουάσινγκτον η προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούσαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου, κατά το ίδιο μοντέλο.
 
Στο μεταξύ, "μικρός αριθμός" των μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan διαγνώστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό ενώ το σκάφος βρισκόταν εν πλω στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενημέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
 
"Ένας μικρός αριθμός των ναυτών πάνω στο πλοίο" επιβεβαιώθηκε πως είχε μολυνθεί ενώ το Ρέιγκαν βρισκόταν στη θάλασσα "την 27η Αυγούστου", διευκρίνισε η Ριάν Μάμσεν, εκπρόσωπος του 7ου στόλου του αμερικανικού ΠΝ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
 
"Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ναύτες θετικοί στον κορωνοϊό" πάνω στο αεροπλανοφόρο, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του πληρώματος δέχθηκαν "άμεσα ιατρικές φροντίδες" και απομακρύνθηκαν από το σκάφος. Κανένας από τους ναύτες δεν χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο, διαβεβαίωσε η Μάμσεν και πρόσθεσε ότι "διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί η προέλευση της μόλυνσης".
 
Ο εντοπισμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt το ανάγκασε να παραμείνει εκτός υπηρεσίας για μήνες νωρίτερα φέτος, με ένα μέλος του πληρώματός του να χάνει τη ζωή του εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 1.000 μέλη του πληρώματός του, ανάμεσά τους και τον υπό καθαίρεση πλοίαρχό του, να προσβάλλονται.
 
Εξάλλου, Άλλοι τουλάχιστον 1.023 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 187.791 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.
 
Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν άλλα τουλάχιστον 50.663 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 6,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
 
Λιβύη
 
Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 672 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην εμπόλεμη χώρα ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους 16.445.
 
Το ίδιο διάστημα, άλλοι οκτώ ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 262 επισήμως.
 
Στον αντίποδα, ακόμη 54 ασθενείς κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευθεί, με το σύνολό τους να φθάνει τους 1.910.
 
Οι 672 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν έπειτα από εξετάσεις σε δείγματα 3.812 περιπτώσεων, διευκρίνισε το Κέντρο, ένας από τους λιγοστούς θεσμούς στη Λιβύη που δρουν σε εθνική κλίμακα.
 
Ιράκ
 
Το Ιράκ κατέγραψε χθες Παρασκευή τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού από τότε που ξεκίνησε η επιδημία στη χώρα, ωθώντας τις αρχές να προειδοποιήσουν τους πολίτες ότι τα νοσοκομεία ενδέχεται σύντομα να μην είναι θέση να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο αριθμό των ασθενών. 
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο Ιράκ καταγράφηκαν χθες 5.036 νέα κρούσματα covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 252.075, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 7.359.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top