ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Ε.Ε: 'Το Παρίσι είχε ανέκαθεν επιφυλάξεις για τον Nord Stream 2 και την εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία'

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Ε.Ε: 'Το Παρίσι είχε ανέκαθεν επιφυλάξεις για τον Nord Stream 2 και την εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία'

Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας επανέλαβε τις επιφυλάξεις που εκφράζει η χώρα του για το πρόγραμμα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, το οποίο συναντά ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις στη Γερμανία, με αφορμή και τη δηλητηρίαση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

"Είχαμε συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε γαλλογερμανικό επίπεδο για τον Nord Stream, αναφέραμε πολλές φορές τις επιφυλάξεις μας, ανεξαρτήτως από το θέμα του κ. Ναβάλνι, το οποίο δεν υπήρχε ακόμη την εποχή εκείνη", είπε ο Κλεμάν Μπον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο.

"Δεν θέλω να εμπλακώ στη συζήτηση που γίνεται στη Γερμανία για τον Nord Stream 2", συνέχισε, "αλλά οι επιφυλάξεις που έχουμε (...) για την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία υπάρχουν, είναι γνωστές", πρόσθεσε.

Η Γερμανία, που προωθούσε αυτό το σχέδιο, δεν αποκλείει την πιθανότητα να αποσύρει τη στήριξή της εφόσον η Μόσχα δεν δώσει σαφείς απαντήσεις για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι από έναν νευροτοξικό παράγοντα. Ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, όταν ρωτήθηκε αν τυχόν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση αυτή θα επηρέαζαν την κατασκευή του αγωγού, απάντησε: "Η Καγκελάριος θεωρεί ότι ήταν εσφαλμένο να αποκλεισθεί εκ προοιμίου" αυτό το ενδεχόμενο.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Λευκωσία, καθώς πραγματοποιείται η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες. Από νωρίς το πρωί στο νησί βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE