ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καρέλης έδειξε το δρόμο...

Ο Καρέλης έδειξε το δρόμο...

Η κινητικότητα και οι αλλαγές του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν αποτελέσματα και με κορυφαίο τον Νίκο Καρέλη (γκολ - κερδισμένο πέναλτι) οι πράσινοι κέρδισαν την Ξάνθη 2-0 και ανέβηκαν ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Χρειάστηκε η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μλάντεν Πέτριτς και ένα άψογο πλασέ του Νίκου Καρέλη για να κατορθώσει ο Παναθηναϊκός να καταβάλει την αντίσταση του κακού δαίμονά του τη φετινή σεζόν, της Ξάνθης, επικρατώντας με 2-0. Ήταν η πρώτη νίκη του Τριφυλλιού μετά από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μια δύσκολη επικράτηση κυρίως γιατί οι Πράσινοι έχασαν ένα ημίχρονο λόγω των πειραμάτων του Γιάννη Αναστασίου σε πρόσωπα και σύστημα.

Βαρέα και ανθυγιεινά

Γενική είσοδο δωρεάν θα έπρεπε να έχει ορίσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να αποζημιώσει τους φίλους της ομάδας που υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν ένα τέτοιο 45λεπτο σαν το πρώτο ημίχρονο! Το θέαμα οικτρό με μοναδικό τρόπο για να συμβεί κάτι, να κάνει κάποιο λάθος παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού μόνο η Ξάνθη απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Στα λάθη πάντως οι Πράσινοι έκαναν συναγωνισμό… γκέλας! Στο 10’ ο Σίλντενφελντ έκανε ανοιχτό κοντρόλ και έχασε τη μπάλα σε φάση ανάπτυξης με τον Κλέιτον να παίρνει αλλά να καθυστερεί χαρακτηριστικά και τελικά να σουτάρει πάνω στον Κροάτη ο οποίος είχε προλάβει να επιστρέψει. Στο 11’ ο Τριανταφυλλόπουλος μπήκε μπροστά από τον Σολτάνι για να καλύψει τη μπάλα, ο Στιλ δεν βγήκε να τη μαζέψει, για δύο δευτερόλεπτα κανείς δεν έπαιρνε απόφαση και προτού μπει ένα… επικό αυτογκόλ, ο Άγγλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 44’ ο Μπούι έχασε τη μπάλα με ευκολία από τον Κλέιτον, ο Λουσέρο πήρε τη μπάλα αλλά το σουτ του κατέληξε πάνω από το δοκάρι.

Τι έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός; Τίποτα απολύτως! Αυτή τη φορά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο η Ξάνθη για να τον μπλοκάρει, αφού ήταν φανερό ότι το Τριφύλλι δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο. Οι Πράσινοι έπαιζαν κάτι σαν 4-4-2 στην ευθεία αλλά η μπάλα δεν περνούσε με τίποτα από τον άξονα ενώ στα πλάγια μάταια έκανε κινήσεις ο Κλωναρίδης και ο Καρέλης αφού οι πάσες που έπαιρναν ήταν κακές. Η Ξάνθη με έναν παίκτη περισσότερο στον άξονα, έλεγξαν με ευκολία την κυκλοφορία της μπάλας, εκμηδένισαν τις απειλές στην εστία τους και περίμεναν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο –απελπιστικό- σουτ στο 20’ με τον Καρέλη να στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά ενώ στο 42’ φάνηκε να δημιουργείται ευκαιρία από σέντρα του Κλωναρίδη στο δεύτερο δοκάρι αλλά η διαγώνια κεφαλιά του Πέτριτς κατέληξε πλάγιο άουτ!

Είδε προκοπή χωρίς πειράματα

Βλέποντας την οικτρή εικόνα της ομάδας του, ο Αναστασίου σταμάτησε τα πειράματα στο δεύτερο ημίχρονο. Αντικατέστησε τον Μπούι με τον Πράνιτς, γύρισε τον Ατζαγκούν πιο πίσω προς τον άξονα και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1. Αμέσως φάνηκε διαφορά. Στο 47’ ο Κλωναρίδης από δεξιά έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και επιχείρησε σέντρα – σουτ που έφυγε πάνω από το δοκάρι. Στο 59’ ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ δύο μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα να περάσει άουτ ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Πράνιτς με καλό οπτικό πεδίο σούταρε πάνω στον Κυριακίδη. 

Κάτι έλειπε, όμως, από τον Παναθηναϊκό. Μια καλή πάσα που θα δημιουργήσει πραγματικά ιδανικές προϋποθέσεις. Ήρθε στο 67’ από τον πιο τεχνίτη παίκτη από τους έντεκα που αγωνίζονταν εκείνη τη στιγμή για το Τριφύλλι, τον Πέτριτς. Ο Κροάτης με ανεβασμένη την άμυνα της Ξάνθης αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, πάσαρε κάθετα στον Καρέλη που βγήκε από δεξιά, προχώρησε και με άψογο διαγώνιο πλασέ σημάδεψε την απέναντι γωνία σκοράροντας!

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός έλεγξε το παιχνίδι με την είσοδο των Νίνη, Δώνη να βοηθούν αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας. Μάλιστα ο Νίνης έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 76’ όταν ελίχθηκε ανάμεσα σε δύο παίκτες αλλά το τεχνικό πλασέ του κατέληξε άουτ. Οι Πράσινοι δεν συνάντησαν αμυντικά προβλήματα στο υπόλοιπο του αγώνα. Μοναδική ευκαιρία της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο ένα φαλτσαριστό σουτ του Κλέιτον στο 57’ το οποίο αιφνιδίασε τον Στιλ αν και η μπάλα πήγε πάνω του, με τον Άγγλο να διώχνει με γροθιές.

Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρέλης κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Πράνιτς για το τελικό 2-0.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μπούι (46’ Πράνιτς), Λαγός, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν (68’ Νίνης), Πέτριτς (76’ Δώνης), Καρέλης.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Λισγάρας (53’ Καρυπίδης), Γούτας, Ομπόντο (80’ Βασιλακάκης), Παπαστεριανός, Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο (73’ Τριάδης), Ράνος.

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top